Vidi sad, stiže nam vatra iz Kaira!

  1. Divert

Divert je alternativni rok bend iz Požarevca koji je osnovan 2005. godine. Prije šest godina bend je snimio LP “Proper Bliss”, čiji je najavni singl “Pow-Wow” doživio televizijsku premijeru na regionalnom MTV-ju. Tada su radili isključivo na engleskom, a nakon promjene frontmena i nekoliko članova, nastavili su svoj kreativni izraz na maternjem jeziku. Bend je, pored koncertnih aktivnosti, u završnoj etapi pripreme novog materijala, a prvi povratnički singl i spot, doživio je premijeru u oktobru prošle godine.

Divert, foto: Ljubiša Jovanović

  1. DrvoTruo

Ove godine nam stiže indi/pop/džez bend iz Kikinde, koji postoji tačno deset godina. DrvoTruo je osnovan kao akustični trio koji se pronalazi u pregršt žanrova u okviru kojih svira svoje autentične obrade. Do sada su nastupali u Slovačkoj, Njemačkoj, Rumuniji i Hrvatskoj, a na Demofest dolaze u proširenom sastavu. Stalni sastav i okosnicu benda čine Jovan Bajkin – vokal i ritam gitara, Stojanovic Srđan – violina i Aleksandar Lipovan – gitara. Kao prateći članovi u proširenom sastavu sviraju Goran Evetović – bubnjevi, Vladimir Vukša – bas gitara i Sale Banjac – perkusije, bubnjevi.

DrvoTruo, foto: Filip Bajilo

  1. Fabrique Belgique

Fabrique Belgique je alternativni rok sastav koji dolazi iz Novog Sada, a čine ga Miloš Perkučin, Uroš Marić, Novelja Korać i Slobodan Stanojević. Iako su oformili bend 2010. godine, prvi singl su objavili tek pet godina poslije. Već 2017. godine snimili su pet pjesama u ”Blaze” studiju u Beogradu, a ove godine su izbacili i prvi spot.

Fabrique Belgique, foto: Lukas Sykora

  1. Fire in Cairo

Još jedan alternativni rok sastav nam stiže iz Zagreba. Ovi momci žele da pridobiju pažnju publike svojom muzikom, koja je sve sem isprane verzije najdražih srednjoškolskih bendova svakog rokera. Bend je osnovan prošle godine i odmah su snimili četiri pjesme u ”Šišmiš” studiju. Te pjesme su objavili kao vizualne art projekte čime su osim sebe promovisali i mlade neafirmirane režisere, plesače, dizajnere i glumce s područja Balkana.

Fire in Cairo, foto: Doringo

Prethodni članakNaredni članak