Usavršavanje uz Jack gitaru!

Od 19. do 21. jula ove godine, Demofest će predstaviti publici najbolje od najboljih demo bendova iz regije, a prošlogodišnji pobjednici, bend Slonz iz Šapca, predaće titulu pobjednika novom bendu na banjalučkom Kastelu. Prijave na Demofest pristižu iz cijele regije, a pobjednik će biti proglašen u gradu na Vrbasu zadnju noć festivala.

Uzbuđenje, nervoza, takmičenje, dobre svirke, odlična muzika, odluke žirija, pozitivna trema, iščekivanje odluke stručnog žirija, ljetne noći na staroj tvrđavi su sve ono što Demofest čini posebnim i jedinstvenim. Grad na Vrbasu postaje oaza dobre muzike i pozitivne energije jedanaestu godinu zaredom.

Prema ocjeni stručnog žirija, jedan od prijavljenih gitarista ponijeće laskavu titulu najboljeg, ali i doma novu, vrhunsku električnu gitaru, dar Jack Daniel's tima. Već dugi niz godina, Jackova gitara je jedan od omiljenih trofeja Demofesta, a neke su već postale i legendarne u rukama svojih vlasnika.

„Jackova gitara se i te kako koristi, čak smo jednu pjesmu snimili na njoj“, otkrio nam je David, vlasnik Jackove gitare i gitarista pobjedničkog benda Degeneza iz 2016. godine.

Ko će ove godine odnijeti titulu najboljeg?

Uzbuđenje raste. Vidimo se na Kastelu.

Živjeli!

 

Prethodni članakNaredni članak