Projekt Rakija - foto Teis Albers (Large)

Projekt Rakija čine članovi iz BiH i Holandije, a u pitanju je koji bend kombinuje prepoznatljivi balkanski zvuk sa žanrovima kao što su rock, electronica, reggae i dance.

Ova muzička grupa okupljena je oko bh. gitariste Igora Sekulovića, koji pokušava da unese novi život u tzv. Balkan sound kombinujući ga sa visokoenergetskom mješavinom groovy ritmova, bujnom balkanskom duvačkom sekcijom i žestokim rock gitarama. Bend je svojevrsna zajednica kreativca, mladih talenata i iskusnih muzičara, koji ujedinjuju svoje veštine u jedinstveno muzičko iskustvo, što je dobitna formula za vrhunsku zabavu.

Projekt Rakija je debitantski album “Welcome To The Family” objavio 2013. godine i njime ostvario međunarodni uspjeh, nakon čega je uslijedila i prateća turneja širom Evrope. Drugi album nosi naziv “Pump Up The Radio”, a objavljen je 2015. godine. Krase ih vrlo energični nastupi i inovativan i originalni zvuk, a bend ne stvara samo muziku, već je okrenut i stvaranju vizuelne umjetnosti, kao što je strip, koji su objavili uz prvi album.

Projekt Rakija se trenutno nalazi na velikoj festivalskoj turneji, u sklopu koje će zasvirati i na banjalučkom Demofestu 22. jula, posljednje večeri.