Predstavljamo takmičare: Tyger Lamb, Viva Vops i Wolfram

Došli smo i do posljednje grupe takmičara, koji će svoj talanat pokazati na ovogodišnjem Demofestu. Kako smo “ispucali” sve bendove koji će takmičiti na Beton bini, ovoga puta ćete imati priliku da se upoznate sa tri sastava koji će zasvirati na glavnoj festivalskoj bini.

BASSTION BINA

  • Tyger Lamb (Zagreb, Hrvatska)
  • Viva Vops (Beograd, Srbija)
  • Wolfram (Novi Sad, Srbija)

Tyger Lamb photo CB

Tyger Lamb

(Zagreb, Hrvatska)

Tyger Lamb spajaju pet muzičkih pravaca, a za sebe kažu da su novorođeno čudovište koje sve to uspješno objedinjuje. Bend čine Martina Burulić, zadužena za vokal, bubnjar Ivan Horvatić, gitarista Bruno Vrgoč i basista Antonelo Vukić. Sastav je relativno mlad, imaju različita prijašnja iskustva, kroz koja donose blues, rockabilly, jazz i surf rock. Smatraju da sa četiri glave, osam ruku i osam nogu mogu uspjeti u pohodu na regionalnu muzičku scenu.

PRESLUŠAJ “MEDICINE MAN”


Viva Vops CB

Viva Vops

(Beograd, Srbija)

Oni vole pivo i repuju na rok i pank ritam, a svojim singlom “Svuda pivo” trijumfovali su na ovogodišnjem Bunt Rock Festivalu. Viva Vops postoji godinu dana, a sastavljen je od članova koji se već 15 godina bave alternativnom muzikom. Bend čine Aleksandar Ćurčić, Marko Janković, Marko Trajkovski, Lazar Ilić, Đorđe Popović, Dušan Kalinić i Miroljub Antić. Njihov stil se može najpribližnije opisati kao fuzija panka, roka, repa, metala i popa.  Do sada su svirali na brojnim festivalima, a na Demofest dolaze kao pobjednici spomenutog Bunt Rock Festivala.

PRESLUŠAJ “SVUDA PIVO”


wolfram CB

Wolfram

(Novi Sad, Srbija)

Novosadski bend Wolfram nastao je u aprilu 2011. godine, a osnovali su ga Dušan Petrović, Marko Dorić i Aleksandar Apić. Vremenom se postavi pridružuju gitarista Branislav Božanić i Jana Zurovac, koja preuzima ulogu vokala. Zbog spoja žanrova kao što su post metal/rock, psychedelic, stoner, sludge, industrial, alternative, electronica, samoinicijativno su osmislili naziv svog pravca – acid metal. Debi album “Music of the Heathen” iz 2015 godine, okarakterisan je kao svjež vazduh na alternativnoj muzičkoj sceni i da zbog svog kvaliteta zaslužuje da ode dalje u svijet.

PRESLUŠAJ “REVERE”

Prethodni članakNaredni članak