Predstavljamo takmičare: Huti Ota Tre, Infinitiv, Ischariotzcky, Larska i Mamurlook

Novu grupu takmičara koje predstavljamo čine imena već poznata Demofest publici, ali i neki sasvim novi talenti. Iako u ovoj ekipi dominiraju muzičari iz Srbije, njihov zvuk je zaista svjetski.

Oni su:

BASSTION bina:

  • Huti Ota Tre (Zaječar, Srbija)
  • Infinitiv (Požarevac, Srbija)
  • Ischariotzcky (Brela, Hrvatska)

BETON bina:

  • Larska (Kragujevac, Srbija)
  • Mamurlook (Varaždin, Hrvatska / Beograd, Srbija)

Huti ota tre CB

Huti Ota Tre

(Zaječar, Srbija)

Na početku garažni bend, a sada ozbiljan sastav koji na najbolji mogući način spaja rock'n'roll, hip hop, punk i funk, nastao je 2012. godine u Zaječaru. Nekon nekoliko kraćih pauza, bend je ponovo stao na noge i u svojoj produkciji, početkom godine, izbacio samostalni album. Izdanje sadrži sedam pjesama, što je simbolična poveznica sa cifrom članova na početku karijere. Trenutno rade u sastavu Danko Nikolić (bas), Nikola Jovanović (bubanj), Mihailo Grbić (gitara) i Davor Jevtić (vokal).

PRESLUŠAJTE “DAJ MI DA TI DAM”


Infinitiv CB

Infinitiv

(Požarevac, Srbija)

Tročlani sastav Infinitiv iz Požarevca, a sa trenutnom adresom u Beogradu, svoje muzičke početke vezuje za 2010. godinu. Dvije godine kasnije, objavili su prvi EP pod nazivom “Deep Inside”, koji im je donio mnogobrojne svirke po Srbiji. Ni učešće na festivalima im nije bilo strano, pa su tako uvježbani i sa punim žarom krenuli rad na svom prvom albumu, a tome je dobrim dijelom doprinijela pobjeda u Kuršumliji. Nakon toga je nastalo izdanje “U beskraj”, koje su besplatno podijelili sa poštovaocima njihovog rada.

PRESLUŠAJTE “SVE U MENI GORI”


Ischariotzcky CB

Ischariotzcky

(Brela, Hrvatska)

Ischariotzcky je bend koji je nastao kao electro-pop solo projekat Joška Klarića. Muzikom se počeo baviti u srednjoj školi, gdje je pjevao u nekoliko kaver bendova. Muzika benda Ischariotzcky se bazira na elektronskom zvuku, koji balansira vokalnim melodijama i akcentima akustičnih instrumenata. U pripremi je prvi album sastava.

PRESLUŠAJTE “FOOD”


Larska-CB

Larska

(Kragujevac, Srbija)

Početkom januara 2015. Luka Stoisavljević (bas, vokal) i Dušan Lazić (bubnjevi) počinju sa stvaranjem autorske muzike. Naziv benda, proizašao je iz igre slogova riječi “skalar” – fizička veličina koja nije određena pravcem i smjerom, već samo intenzitetom, što je filozofija kojom se bend vodi – bez pritiska i uslova da njihova muzika bude usko žanrovski određena. Bendu pridružije Filip Stanković (bas), čime novonastali trojac dobija karakterističan zvuk. Početkom 2016. nastaju i prvi samostalni snimci, a u septembru iste godine na mjesto drugog basiste dolazi Duško Jovanović.

PRESLUŠAJTE “WRONG WAY”


mamurlook-2 CB

Mamurlook

(Varaždin, Hrvatska / Beograd, Srbija)

Bend Mamurlook se nalazi na misiji širenja bratstva i jedinsta uz kvalitetan ska punk i punk rock zvuk. Od svog nastanka do danas, grupa je mijenjala članove, ali i zvuk, te su u trenutnu postavu uveli saksofon i violinu, kako bi dobili balkanski prizvuk, ali i na energičnosti. Tekstovi se bave ozbiljnim temama, koje donose kroz dozu humora. Trenutnu postavu benda čine pjevač i gitarista Benjamin Vučaj, na istom instrumentu je i Mladen Pecović, a bas gitaru svira Vlado Kurćubić dok u isto vrijeme pjeva sa Benjom. Zvuk bubnja i perkusija povjeren je Marinu Borščaku, saksofon svira Branislav Ožegović i kao jedina dama u bendu je Anđelija Jovanović, koja pjeva i svira violinu.

PRESLUŠAJTE “VINO I RAKIJA”

Prethodni članakNaredni članak