Pogled kroz roze naočale u novom spotu Hladnog piva

Punk rock velikani Hladno pivo objavili su novi spot, i to za pjesmu „Dibidus“. U pitanju je sedmi singl sa uspješnog posljednjeg albuma „Dani zatvorenih vrata“, a radi se o drugačijem muzičkom pogledu na život, kroz roze naočale.

„'Dibidus’ je himna za raskalašne, nesavjesne među nama. Dibidus poručuje da se ne treba zamarati informacijama, važnim i nevažnim, već hrabro stisnuti oči i dodati gas”, poručuje Mile Kekin, frontmen grupe.

Hladno pivo ovom pjesmom poručuje da živimo u vremenu kada smo svi bombardovani brojnim informacijama, uglavnom negativnim, gdje paranoja vlada iza svakog ugla, te je ponekad jedino što preostaje „stisnuti oči i dodati gas”. „Dibidus“ bježi od tog znanja i lomi čaše, vođena motom „ako je budućnost crni bezdan, dopusti mi da ne znam“.

Reditelj spota je Vojan Koceić, a pjesma sa plesnom melodijom i duhovitim društveno kritičkim tekstom je već ranije pronašla put do slušalaca i horski se pjeva na nastupima benda.

Priliku da je otpjevaju zajedno sa Kekinom i ekipom imaće i posjetioci devetog Demofesta. Hladno pivo će svirati 21. jula, prvog dana ovogodišnjeg festivala, a uz njih će se te večeri u revijalnom programu naći i Dub Pistols te S.K.A.

Prethodni članakNaredni članak