Otkriveni novi revijalni izvođači banjalučkog festivala: Đuro i Bombaj štampa stižu na deveti Demofest

Poznati pop rock bend Bombaj štampa novi je revijalni izvođač devetog Demofesta, koji će biti održan u Banjaluci od 21. do 23. jula.

Predvođeni slavnim Brankom Đurićem Đurom, sarajevski muzičari tako će se pridružiti kolegama iz Hladnog piva, za koje je već ranije najavljeno da će zasvirati na banjalučkoj tvrđavi Kastel. Takođe, pored ovih bendova, na Demofestu će nastupiti i prošlogodišnji pobjednici – Nord, Rezerve i S.K.A.

“Odlučili smo da ove godine sastavimo program u kojem će uživati sve generacije ljubitelja dobre muzike raznih žanrova. Ovo je, naravno, samo djelić onoga što će deveti Demofest ponuditi svojoj publici, a vrlo brzo ćemo okriti i imena ostalih revijalnih izvođača. Najveća iznenađenja tek slijede”, kazala je Brankica Raković, PR menadžer Demofesta.

Bombaj stampa - live
Nedim Babović i Branko Đurić Đura

Bombaj štampa je osnovana 1982. godine u Sarajevu, a grupa je jedna od najpoznatijih predstavnica pokreta Novi primitivizam. Ipak, djelovanje benda uveliko su ograničavale Đurine glumačke obaveze, te je njihov prvi album pod nazivom “Bombaj štampa” izašao tek 1987. godine. Bombaj štampa ima još dva studijska izdanja, i to “Ja mnogo bolje letim sam” i “Neka DJ odmah dole CJ”, a iz njihovog dosadašnjeg opusa izdvajaju se hitovi “Mrak i ja”,”Često poželim da sve zaboravim”, “Mali Motorin”, “Bolje letim sam” i druge numere.

Podsjetimo, nedavno je okončan i konkurs za takmičarski program Demofesta, na koji se prijavilo 467 bendova sa ex-Yu prostora, a prijave za najveći festival demo bendova u regiji stizale su i iz Slovačke, Bugarske, Italije i Austrije.

Generalni sponzor devetog Demofesta je Nektar pivo, prijatelj festivala je i ove godine kompanija m:tel, dok je zvanični telefon festivala Huawei P9, kreiran u saradnji sa kompanijom Leica.

Detaljne informacije o devetom Demofestu možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala www.demofest.org, kao i na zvaničnoj Facebook stranici www.facebook.com/demofest.

Prethodni članakNaredni članak