Olivera Popović – vlasnik nagrade SAE instituta Beograd

Olivera Popović je alt-pop muzičarka iz Novog Sada,  koja je posljednje dvije godine samostalno, uz električnu gitaru, nastupala u Srbiji i regionu. Krajem 2017. godine počinje da sarađuje sa gitaristom i producentom Nemanjom Velimirovićem i njene pjesme dobijaju novi oblik. Na Demofestu je nastupala sa Uzelac Milicom, Maletin Markom i Stojanović Milošem.

Olivera i njen bend ne samo da su se plasirali u finale 11. Demofesta, već su osvojili i nagradu SAE instituta Beograd, koju će iskoristiti na najbolji mogući način.

”Od Demofesta smo očekivali velike stvari – i dobili smo ih! Uspeli smo da prođemo u finale i publici predstavimo ne samo jednu već dve pesme koje nikad ranije nismo pred nekim odsvirali. Uspeli smo da osvojimo vrednu nagradu SAE instituta, damo brojne intervjue, upoznamo druge muzičare, i u krajnjem slučaju glasno viknemo svetu da smo tu, da postojimo i stvaramo na ovoj našoj sceni, i da obrate pažnju na nas. Što se nagrade SAE instituta tiče, ta vest nas je veoma obradovala. Osećamo se počastvovano i vrlo zadovoljno time što je ono što smo pokazali na Demofestu prepoznato kao vredno pažnje i takve vrste pomoći. Svakom izvođaču rad u kvalitetnom studiju neizmerno znači. Vrlo smo zahvalni”, naglasila je Olivera.

Ekipa je više nego zadovoljna ishodom učešća na Demofestu, jer kao bend postoje tek mjesec dana. Demofest i vrijeme provedeno u Banjaluci im je pomoglo da se međusobno bolje upoznaju i zbliže.

”Marko čak nije ni basista već izvrstan gitarista, dok Milica električnu gitaru svira tek malo duže od godinu dana. Meni je veliki izazov bio da već prvo veče koristim i matricu sa laptopa, i pevam i sviram električnu gitaru, a onda i da prelazim na sintisajzer tokom pesme. Poslednje dve godine nastupala sam isključivo sama. Ovo je zapravo prvi put da su ove dve pesme koje smo svirali na Demofestu izvedene uživo pred publikom. Zbog toga je naš nastup u Banjoj Luci toliko veliki korak za nas kao bend”, dodala je Olivera.

Na Demofest su se prijavili isključivo kako bi se predstavili i otpočeli sa nastupima kao bend, a zauzvrat su dobili dodatno samopouzdanje i podsticaj. Sljedeći korak im je uvježbavanje, usviravanje i već pomenuto upoznavanje: ”Album već postoji i sastoji se iz devet pesama, tako da vrlo brzo krećemo u potragu za izdavačem i počinjemo sa svirkama kako bismo ga predstavili publici. S druge strane, rado bismo ponovo svirali pred banjalučkom publikom i sarađivali sa ljudima iz organizacije Demofesta zbog ovog divnog iskustva i njihovog profesionalizma.”

Sve novosti možete pratiti na Facebook stranici.

 

Prethodni članakNaredni članak