Novi spot grupe ZAA: „Unconditional Love“ kao uvod u ljetne nastupe

Kruševački bend ZAA, nekadašnji dobitnici treće nagrade na Demofestu a ove godine učesnici revijalnog programa, objavili su novi spot. Bajkovita video-priča snimljena je za „Unconditional Love”, jednu od najslušanijih pjesama sa aktuelnog albuma.

„Spot za pesmu čiji prevod na srpski glasi ‘Bezuslovna ljubav’ odiše istovremeno sanjalačkom i agoničnom notom i odslikava dualitet koji svaka ljubav nosi sa sobom – sreću i patnju, uzbuđenje i repeticiju, mir i ekstazu, potcrtavajući na svršetku da samo ta prava, bezuslovna ljubav može da amortizuje sve turbulencije koje emocije nose sa sobom“, poručuju iz članovi benda.

Režiju i montažu potpisuje Iva Pavlović, koja je sa ZAA sarađivala i na prethodna dva spota, dok je za kameru bila zadužena Sonja Leković. Prema riječima Pavlovićeve, video predstavlja san ili bajku, a radnje svih protagonista su metafore koje se odnose na ljubav i odnose među ljudima.

ZAA promo photo 1

„Unconditional Love“ je zbog svoje snažne, univerzalne poruke o bezuslovnoj ljubavi, postala jedna od najprepoznatljivijih pjesama sastava ZAA, zbog čega je bend odlučio da upravo videom za ovu stvar zaokruži aktivnosti u vezi sa trećim albumom „What About“.

ZAA sada započinje novi ciklus nastupa, tokom kojeg će publika moći da premijerno čuje neke od singlova sa narednog studijskog projekta na kojem rade. Tu priliku će imati i posjetioci devetog Demofesta, jer će ZAA svirati treće večeri festivala, kada će u revijalnom programu nastupiti i Mando Diao, Bombaj štampa te Nord.

Prethodni članakNaredni članak