Nicholas Penny: Demofest značajan za sve nas koji želimo moderan grad

DF: Demofest ekipa Banjalučkoj pivari čestita 145 godina postojanja i nazdravlja „Nektar” pivom. Šta je po vama najvažnije kod dva, najpoznatija, banjalučka brenda?

Penny: Prema mom mišljenju, Demofest slavi sve sjane stvari koje su vezane za Banjaluku. U fantastičnom ambijentu Tvrđave Kastel publika će i ove godine, na vrhuncu ljetne sezone, uživati uz odlično pivo i muziku. Za nas u Banjalučkoj pivari Demofest je trenutak kada smo domaćini jednog velikog događaja koji pokazuje naš grad u najboljem svijetlu.

DF: Banjalučka pivara je prošle godine, deseto jubilarno izdanje Demofesta, proslavila specijalnim kraft pivom X Weiss i festivalskom limenkom. Da li će i ove godine biti iznenađenja za festivalsku publiku?

Penny: Naravno, kao i svake godine i za jedenaesto izdanje Demofesta potrudili smo se da publici ponudimo nekoliko različitih ukusa našeg piva. Istinske pivopije imaće priliku da uživaju u Crnom točenom Nektaru. Ovo pivo napravljeno je korišćenjem specijalnog prženog, karameliziranog slada, koji daje divan bogati okus tamnom pivu. Pored toga, imamo Kaltenberg Hefe Weissbier, koji se pravi prema receptu bavarske kraljevske porodice i odiše prekrasnim osvježavajućim voćnim aromama.

Izvor: Nektar pivo / Facebook stranica

DF: Kao redovni posjetilac Demofesta, koji su vam programski segmenti najdrži i slušate li demo bendove?

Penny: Za mene je zadovoljstvo što zaista ne znate šta dolazi sljedeće. Neki bendovi iznenađuju, a neki su konvencionalni, ali sjajna energija i umjetnički domet su fantastični. Zbog toga je za mene ovaj festival jedinstven i poseban.

DF: Banjalalučka pivara je dobitnik nagrade za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti i spada među najuspješnije kolektive Republike Srpske. Koliko društveno odgovornih projekata podržavate i koja je ključna strategija kojom se rukovodite prilikom odabira?

Penny: Pivara ima odličnu priliku da pomogne ljudima. jer pivo spaja ljude i uvijek donosi osmijeh na njihova lica. Smatramo da je zaista važno pružiti podršku svima onima koji preuzimaju inicijativu i nastoje stvoriti pozitivnu atmosferu. Upravo zbog toga smo odlučili da naša komunikacija povodom obilježavanja velikog jubileja 145 godina postojanja Banjalučke pivare i pivarstva na ovim prostorima bude zasnovana na društveno odgovornoj filozofiji poslovanja. Uvijek je veliki izazov donijeti konačnu odluku oko toga koga i na koji način podržati, jer nam neprestano stiže mnogo različitih zahtjeva, ali svake godine podržavamo oko 400 projekata, inicijativa i događaja od sporta, preko muzike, kulture i obrazovanja. Za nas je jako važno da su u događajima uključene sve starosne grupe, od mladih do onih nešto starijih i naravno, različite aktivnosti u svim dijelovima ove zemlje.

DF: Na tržištu BiH Nektar pivo nosi status superbrenda, a prema mišljenju potrošača ponosni je nosilac titule omiljenog pivskog brenda. Možete li navesti poslovne izazove koji vam predstoje?

Penny: Iskreno, izazovi pred nama su isti kao i uvijek. Mi smo lokalna nezavisna pivara, sa jakom konkurencijom sa svih strana, posebno od velikih multinacionalnih korporacija. Svjesni smo da možemo preživjeti i opstati na tržištu samo ako se uvijek trudimo da napravimo zaista odlično pivo i ostanemo vijerni pozitivnoj slici koju stvaramo kroz naš proizvod i podršku koju pružamo. Pokazalo se da je ovaj način poslovanja i razmišljanja jedini ispravan što su prepoznali i naši potrošaći i to je pravac koji nećemo mijenjati ni narednih godina.

Izvor: Nektar pivo / Facebook stranica

DF: Gdje vidite Banjalučku pivaru za narednih deset godina?

Penny: Nektar je omiljeno pivo u regionu i vodeći pivski brend u BiH. U narednim godinama planiramo nastaviti stabilnu ekspanziju širom regiona, naročito u Srbiji i Hrvatskoj.

DF: A, gdje vidite Demofest za narednih deset godina?

Penny: Želio bih da vidim kako Demofest nastavlja da raste. Već je prepoznat kao događaj od regionalnog značaja, ali događaj ovog ranga zahtijeva ozbiljan novac za podršku. Ako uspijemo da osiguramo više sredstava iz različitih izvora, moći ćemo nastaviti ovim putem. To je događaj koji je značajan za sve nas koji želimo moderan grad i razvoj turizma i kulture.

Prethodni članakNaredni članak