Nektar X Weiss – pivo sa okusom Demofesta!

Nakon specijalne festivalske limenke, Banjalučka pivara je pripremila još jedno iznenađenje u susret desetom rođendanu Nektar Demofesta, koji će biti održan od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Naime, kao generalni pokrovitelj festivala, Banjalučka pivara je kreirala Nektar X Weiss, limitirano izdanje pšeničnog piva, koje će biti isključivo dostupno tokom desetog izdanja Nektar Demofesta na prostoru tvrđave.

“Naš glavni majstor pivar je napravio novo kraft pivo za obilježavanje desetogodišnjice Nektar Demofest festivala koje smo nazvali Nektar X Weiss.  Cilj nam je bio da  napravimo osvježavajuće pivo sa voćnim ukusom za vrele ljetne noći. Odlučili smo se da na ovaj način iznenadimo sve ljubitelje vrhunskog piva i sjajne muzike, koji su saradnjom ova dva domaća brenda postali zaštitni znak Banjaluke”, poručuju iz Banjalučke pivare.

Iz Demofesta, najvećeg festivala demo bendova u jugoistočnoj Evropi ne kriju oduševljenje potezom Banjalučke pivare.

“Ovo je zaista veliko iznenađenje za Demofest i zaista nam je drago što ćemo i ovaj poklon moći da podijelimo sa svim našim posjetiocima tokom tri dana festivala. Iz Banjalučke pivare su još jednom pokazali da u popunosti razumiju i podržavaju misiju Demofesta te se nadamo da ćemo i u budućnosti moći da računamo na njihovu podršku”, kazali su organizatori Demofesta.

 Nektar X Weiss obiluje voćnim aromama, među kojima se najviše raspoznaje ukus banane sa blagim tragom klinčića i dinje. Ovo pivo je napravljeno sa tri vrste slada, pšenični slad, svijetli slad i minhenski slad. Svaki od ovih sladova nosi sa sobom specijalan ukus, ali minhenski slad je naročito važan jer daje određenu notu karamele, meda i blagi ukus prženog hljeba. Ovaj slad takođe utiče da pivo ima malo tamniju boju. Ostavili smo i dosta našeg specijalnog pšeničnog pivskog kvasca koji sa sobom donosi voćne arome i koji čini pivo mutnim i punim ukusa. Sve ove divne sastojke vežu naše posebno odabrane sorte hmelja koje ovom pivu daju blagu gorčinu i pitkost, a bistra planinska voda iz kanjona rijeke Vrbas donosi svježinu koja je prepoznatljiva za naše proizvode.

U Banjalučkoj pivari ističu da je ovog specijalnog piva  napravljena  sasvim mala količina, za svako veče festivala, i  prodavaće se na samo tri lokacije.

Prethodni članakNaredni članak