Lady D – finalista 11. Demofesta

Lady D je bend koji se na ovogodišnjem Demofestu izborio za svoje mjesto u finalu, a čine ga Dijana Josipović vokal, Boris Džombić klavijature, Aleksandar Trkulja gitara, Milan Dragičević bas gitara i Darko Ukmar bubnjevi. Njihov žanr se može svrstati u pop-rok.

U desetogodišnjoj muzičkoj komunikaciji sa publikom širom regiona, izvodeći pjesme domaćih i stranih autora,  imali su priliku osjetiti puls publike, ali i vlastiti, te shvatiti da su iskrena emocija i dobra energija univerzalni jezik u muzici.

”Gledano sa tehničke strane, svako od nas je došao u bend kao već formiran muzičar, sa izgrađenim muzičkim stilom koji se i tada, ali i sada međusobno razlikuje. U početku je bilo neobično i pomalo teško, ali danas se radujemo što smo te razlike uspjeli pomiriti, uzeti najbolje od svakog od nas i stvarati nešto novo, nešto naše, nešto Lady D, u čemu svi podjednako uživamo”, rekli su članovi benda. Kako navode, nastup na Demofestu, pored prilike da se predstave publici i medijima svojim autorskim radom, dao im je i snažan vjetar u leđa, koji će svakako iskoristiti za dalje stvaranje.

Oduševljeni su atmosferom koja je vladala tokom festival: ”Atmosfera je bila potpuno nevjerovatna i luđačka,  toliko da bi se moglo desiti da se lako ‘navučemo’ i dolazimo opet i opet. 🙂 No, isto tako mnogo drugih mladih i talentovanih muzičara zaslužuje tu istu dozu ludila, a mi ćemo svakako uživati sa ove druge strane.”

Nastup benda Lady D je ispratio pregršt emocija, suza radosnica, a bili su i jedini bend čiji su fanovi tokom dvije večeri u rukama neumorno držali transparent podrške. Rad ovog benda možete pratiti na njihovom zvaničnom sajtu i Facebook stranici.

Prethodni članakNaredni članak