Kontrast i Letarg: Sve nijanse rock ‘n’ rolla

Polovinu predstavljanja ovogodišnjih Demofest takmičara prelazimo kako i dolikuje – uz čvrst gitarski zvuk sastava Kontrast i Letarg.


KONTRAST (Tuzla, BiH)

Jedan od najmlađih sastava koji su uspjeli da se nađu u takmičarskom programu Demofesta još od pokretanja festivala zove se Kontrast i dolazi iz „Grada soli“. Grupu čine četiri tinejdžera, koji su se sastali 2014. godine, i od tada sviraju glasni hard rock. Mikrofonom i ritam gitarom se bavi Ammar Berković, gitarske solo dionice su zadatak Damira Hukića, na bas gitari je Mirza Čičkušić, a za bubnjevima Nermin Brković. Ova mlada i talentovana ekipa iza sebe ima jedan studijski snimak, kao i više živih nastupa u okolini svog matičnog grada. Na banjalučkoj tvrđavi Kastel, u društvu svjetskih zvijezda, pokazaće da li su već zreli i za veliku rock scenu.


LETARG (Koprivnica, Hrvatska)

Letarg je nastao 2014. godine u Koprivnici kao koncept kantautora Bruna Antolića, koji je želio da se poigra stapanjem pop, rock, post punk i indie melodija u jedan originalan izražaj. Oko sebe je potom okupio tim sposobnih muzičara, koji čine pjevačica Rajna Hraščanec, bubnjar Ivan Horvatić i basista Karlo Cmrk. Ova ekipa je već u godini svog okupljanja objavila samostalno izdati album „Paravan“, da bi dvije godine kasnije stigao i konceptualni materijal po imenu „Faze budnih sanjara“. Svoje autorske pjesme uspješno su predstavljali na brojnim nastupima širom matične države, a na Demofestu će sa kvalitetom svog letargičnog zvuka upoznati i publiku iz cijele regije.

Prethodni članakNaredni članak