Ki I Kolt: Electro art i rock na makedonski način

Sedmicu zatvaramo pričom o dva makedonska benda koja nam na scenu Demofesta donose electro art i rock zvuke. Predstavljamo vam sastave Ki i Kolt, momke koji se vješto poigravaju različitim muzičkim žanrovima.


KI (Kumanovo, Makedonija)

Bend Ki formiran je početkom prošle godine, ali iako je relativno nedavno osnovan, vuče bogato iskustvo iz prijašnjeg sastava Epten, usljed čijeg raspada su se okupili pod novim imenom. Krasi ih electro art zvuk, za koji su zaslužni Marko Petrovski (bas gitara), Miloš Kraljevski (bubanj), Aleksandar Kraljevski (vokal/gitara) i Dame Jovanovski (klavijatura i sintisajzer). Svjetskom prizvuku benda Ki doprinio je i Marko Nikolovski (DJ, electronica, semplovi), koji u sopstvenom aranžmanu bilježi zapažene uspjehe na evropskoj electro sceni. Bend Ki donosi nesvakidašnji zvuk, uz poigravanje muzičkim žanrovima, a sve to uz autentične tekstove, što planiraju krunsati svojim prvim albumom, početkom 2017. godine.


KOLT (Skoplje, Makedonija)

Iako žanrovski različiti od svojih kolega muzičara iz Makedonije, bend Kolt se takođe igra različitim uticajima u kojima će se pronaći ljubitelji rock, alternativne rock, punk-rock, metal i blues muzike. Tomi Apostolov i Nikola Velevski – Nick početkom 2014. godine su osnovali sastav i nazvali ga po američkom inovatoru i industrijalisti Samuela Coltu. Dvojcu se pridružuje i Zlatko Petrovski (vokal), a potom i Dejan Kotorcevik – Kotor (bubanj). Iako su već u samim počecima pripremili 26 pjesama, odlučili su da uđu u studio sa 11 odabranih, koje su se na kraju našle na debitantskom albumu „Equilibrium“.

 

Prethodni članakNaredni članak