Ima neka tajna veza koja spaja petrolej i Billie Jean.

  1. 5rolej

5rolej je banjalučki pop-rok bend, koji je nastao prije dvije godine s ciljem da donese svježinu i novo muzičko ime u regionu, a čine ga, kako samo ime kaže, pet mladih ljudi. Klavijaturista Milena Vranjković ulogu bek vokala dijeli sa solo gitaristom Ognjenom Kajkutom. Marko Kelečević je vokal i druga gitara, kog na basu prati Miloš Vujić, dok im Nemanja Gojković za bubnjevima zadaje ritam.

5rolej, foto: Vedran Ševčuk
  1. Alba&Leo

Ovaj akustični dvojac čine Riječani sa londonskom adresom. Alba Nacinovich, diplomirana džez pjevačica i nagrađivani kompozitor, te Leo Škec koji se svojim gitarskim umijećem oprobao u različitim muzičkim pravcima, nastupaju kao duo još od 2008. godine. Zahvaljujući sposobnostima za istraživanje zvuka, aranžiranje, eksperimentisanje, te uvođenje novih tehnologija, stvorili su vlastiti svirački identitet.

Alba & Leo, foto: Marko Vrdoljak

  1. Aleja Velikana

Kada u Beogradu skupite muzičare iz raznih krajeva Srbije dobijate fuziju muzičkih žanrova, u kojoj se vješto prepliću rokenrol, ska, pank, rege, pa i hip hop. Kao najveći uspeh u dvije godine postojanja, izdvajaju nagrade u finalu Demo festa u klubu Fest. Aleja Velikana je svom miksu žanrova dala naziv ”Brz”, dok u svoje, mahom društveno angažovane tekstove, često kroz filter humora provuku temu ljubavi.

Aleja velikana

  1. Anja Rikalo & The Band

Ove godine bluz note nam donosi Anja Rikalo, mlada i talentovana kantautorka iz Mostara. Nakon saradnje sa različitim muzičarima, ove godine je odlučila da svoju karijeru nastavi samostalno. Njeni tekstovi su inspirisani različitim, ali često mističnim tematikama, kako onima iz svakodnevnog života, tako i onima iz života kojeg vodimo sklopljenih očiju. Sa njom će na Demofestu nastupiti: Gabrijel Prusina, Dragan Raspudić, Marko Jakovljević, Nedim Kurtović, Antonija Batinić i Silvije Nuić.

Anja Rikalo

Prethodni članakNaredni članak