Herz – finalista 11. Demofesta

Ovaj gruv pop bend iz Beograda trenutno čine Aleksandar Šišić (bas i vokal), Filip Gazdić (klavijatura), Dario Ilinčić (bubnjevi) i Todor Živković (gitara). Tu je još i gitarista Dušan Šijak, koji iz privatnih razloga nije mogao da svira na Demofestu. Bend je oformljen 2013. godine, a iza sebe ima četiri singla.

Pomenuti momci su već svirali i sarađivali sa drugim bendovima, a Herz je nastao, kako kažu: ”Sa idejom da pokuša da pravi muziku koja čoveka ili možda pre ženu, čini znojavom, od miksa energije i plesa. Negde bi ponekad voleli da zvucimo kao the Foals ili Whitest boy Alive ili neke pesme od the Black Keys.”

Iskustva sa Demofesta su im izuzetno dobra: ”To je svakako najozbiljniji festival koji se bavi demo bendovima. Ta ideja je stvarno za svako poštovanje. Demofest je najbolja prilika da se bendovi predstave na velikoj bini i pred velikim broj ljudi, kao i već ostvarenim muzičarima i umetnicima.”

”Super smo se družili sa Sergom koji je zasluženo pobedio i sa devojkama iz Vin Triste i Mr Fuzz. Sviranje i druženje sa ostalim bendovima jasno govori koje su to stvari koje su dobre u našem nastupu i šta bi to još trebalo popraviti”, dodali su iz benda.

Momci iz benda se trude da što više sviraju, a u narednom periodu će se posvetiti studijskom snimanju pjesama koje, kako kažu, već dugo stoje nezavršene, a vrijeme je da se priča zatvori albumom. Poručuju da bi voljeli da se i naredne godine predstave u Banja Luci.

Rad benda možete pratiti na njihovoj Facebook stranici i YouTube kanalu.

Prethodni članakNaredni članak