Dub Pistols-promo-01

Dub Pistols je britanska elektronska muzička grupa koju je osnovao Barry Ashworth 1996. godine. Ostali članovi benda su bili producent i basista Jason O'Bryan, bruklinski producent i tekstopisac T.K. Lawrence na vokalu, gitarista John King i DJ Stix. U 2008. godini, Jack Cowens se pridružio bendu na bubnjevima.

Prvi snimci benda su „There's Gonna Be a Riot“ i „Best Got Better“ iz 1998. godine. Iste godine je izašao i „Point Blank“, njihov prvi album. Sljedeći album je objavljen 2001. godine, pod nazivom „Six Million Ways to Live“.

Treći album, „Speakers and Tweeters“, objavljen je 2007. godine, a četvrti, široko prihvaćeni „Rum'n'Coke“, u maju 2009. godine. Nakon toga, sastav je izdao još tri albuma, a to su „Re-Hash“ (2011), „Worshipping the Dollar“ (2012) i „Return of the Pistoleros“ (2015).

Pored sedam objavljenih studijskih albuma, dali su svoj doprinos i brojnim numerama za filmsku muziku, uključujući „Blade II“, „Bad Company“ i „Mystery Men“. Takođe, objavili su veliki broj remiksovanih numera sa drugim umjetnicima. Najznačajniji od njih su remiksi pjesama „Dolphins Were Monkeys“ (Ian Brown), „My Way“ (Limp Bizkit), „Do It“ (Crystal Method) i „James Bond Theme“ (Moby).