Degeneza: Pobjednici Bunt Rok Festivala sa jasnom misijom

Četvrti dio predstavljanja takmičarskih sastava posvećen je samo jednom bendu. U pitanju je grupa Degeneza, koja je učešće na Demofestu 09 obezbijedila trijumfom na Bunt Rok Festivalu, televizijskom takmičenju neafirmisanih rock izvođača.

Radi se o jedinstvenom formatu koji je prošle godine pokrenula Radio-televizija Srbije, a odmah potom je uspostavljena saradnja sa Demofestom, open-air festivalom koji je posvećen istom cilju – promociji mladih talenata i nove autorske muzike.

U okviru navedene saradnje, pobjednici Bunt Rok Festivala se direktno plasiraju u polufinale banjalučkog demo takmičenja. Prošlog ljeta je Demofest publika na ovaj način upoznala bend Dingospo Dali, a ove godine predstaviće se grupa Degeneza.


DEGENEZA (Beograd, Srbija)

Iako bend postoji vrlo kratko, priča koja je dovela do stvaranja Degeneze ispisuje se već godinama. Započeli su je gitarista David Seferović i basista Stefan Megić, koji su još u srednjoj školi poželjeli da ožive najbolje dane rock muzike i posvete se ponovnoj izgradnji pravih muzičkih vrijednosti. Kao sredstvo ostvarenja ovog cilja odabrali su sirovi hard rock, a svoje djelovanje su započeli kroz sastave Machine Gun i Mentalna korekcija. Usput su se upoznali i sarađivali sa pjevačem Urošem Zjalićem, ali i bubnjarem Vitomirom Milićevićem, koji su krajem prošle godine upotpunili četvorku nazvanu Degeneza. Bend je imao start iz snova, jer pola godine nakon osnivanja pobjeđuje na cijenjenom TV takmičenju Bunt Rok Festival, te time obezbjeđuje mjesto na Demofestu i šansu za osvajanje nove nagrade.

Prethodni članakNaredni članak