Dame, fuzija i šugejz konfuzija

Lady D

Još jedan bend iz grada na Vrbasu će jedanaesti po redu Demofest okupati notama pop-rok žanra. Ovaj petočlani sastav osnovan 2007. godine je već dobro poznat domaćoj publici. Nakon deset godina rada kao kaver bend, odlučili su da krenu autorskim putem. Lady D čine Dijana Josipović vokal, Boris Džombić klavijature, Aleksandar Trkulja gitara, Milan Dragičević bas gitara i Darko Ukmar bubnjevi.

Monstruoz

Sarajevo nam šalje četiri momka koji će kao pravi virtuozi predstaviti svoj bend Monstruoz. Za dvije godine, koliko bend postoji, vrijedno su radili i stvorili sate i sate autorske muzike, a najreprezentativniju pjesmu će predstaviti pred brojnom Demofest publikom. Njihov zvuk se vješto kreće između alternativnog roka, šugejza i post-panka, što nije iznenađenje ako znate da su im uzori veliki Joy Division, a potom Radiohead, Sonic Youth i drugi.

Mr Fuzz

Poznati sastav iz Zrenjanina, ali pod drugim imenom, će se još jednom popeti na binu jedanaestog po redu Demofesta. Riječ je o bivšem bendu Kvazar, koji je nakon promjene basiste promijenio ime, ali i žanr. Sviraju garažnu psihodeliju 60-ih, jednostavnog koncepta i vedrih tonova. Iako nisu imali mnogo nastupa, jer su bazirani na snimanje autorskih pjesama, izdvajaju nastup na Arsenal festu 2016. godine, gdje su bili predgrupa Nikoli Vranjkoviću.

Olivera Popović

Iz Novog Sada dolazi Olivera Popović, alt-pop muzičarka koja je posljednje dvije godine samostalno, uz električnu gitaru, nastupala u Srbiji i regionu. Krajem 2017. godine počinje da sarađuje sa gitaristom i producentom Nemanjom Velimirovićem i njene pjesme dobijaju novi oblik. Zajedno sa Nikolom Lekićem i Milenom Dobrilović nastaje novi zvuk koji dobija elemente pop-elektro-grandž muzike.

 

Prethodni članakNaredni članak