NOVITET NA DEMOFESTU: PLAĆANJE BEZ GOTOVINE!


ikonice-za-placanje (2)


Demofest ove godine donosi još jednu novost, a to je plaćanje bez keša unutar prostora na kojem se festival održava. Kao sredstvo plaćanja koristi se specijalna festivalska beskontaktna kartica, koju će posjetioci moći da preuzmu na festivalskoj lokaciji na za to posebno predviđenim TOP-UP blagajnama.

Bezgotovinska i beskontaktna kupovina znači da se svi proizvodi na DEMOFESTU 10 plaćaju putem DF FESTIVALSKE KARTICE.


1. Kako doći do DF KARTICE za bezgotovinsko i beskontaktno plaćanje?

 • DF KARTICE po cijeni od 2 KM možete kupiti na bilo kojoj TOP-UP lokaciji za nadoplatu, koje se nalaze u blizini ulaza na tvrđavu Kastel. Kada na kraju festivala vratiš karticu, vraća ti se tih 2 KM.

2. Koliko novca imam na svojoj DF KARTICI?

 • Na festivalskoj kartici se nalazi tačno onoliko novca koliko je na nju uplaćeno. Ako ti tokom festivala ponestane novca, u svakom trenutku je moguća dopuna sredstava. Dovoljno je da posjetiš TOP-UP mjesto na Demofestu i doplatiš još novca.
 • Doplatu možeš izvršiti gotovinom ili bilo kojom drugom bankovnom karticom.

3. Gdje mogu koristiti svoju DF KARTICU?

 • Karticama je moguće plaćati na bilo kojem ugostiteljskom objektu unutar DEMOFESTA.

4. Koji je limit na mojoj DF KARTICI?

 • Limit plaćanja na DF KARTICI jednak je iznosu uplaćenih sredstava na kartici. Stanje sredstava na kartici možeš provjeriti na svakoj naplatnoj lokaciji ili TOP-UP lokaciji. Takođe, trenutno stanje kartice navedeno je i na računu koji se izdaje pri svakoj nadopuni kartice na TOP-UP lokaciji. DF KARTICOM možeš vršiti neograničen broj transakcija, sve dok na njoj imaš dovoljno sredstava za plaćanje.

5. Šta ako izgubim karticu?

 • Pri kupovini DF KARTICE blagajnici će vam izdati račun, tj. potvrdu o kupovini kartice. Račun obavezno sačuvajte, jer je to vaše osiguranje u slučaju da izgubite DF KARTICU. Ukoliko izgubite karticu, obratite se na Info Point festivala, gdje će vam uposlenici uz pomoć podataka sa računa izdatog pri kupovini kartice moći pomoći.
 • Na ovaj način ćete moći da blokirate karticu, a preostala sredstva sa kartice od momenta deaktivacije će vam biti refundirana narednog dana.

6. Demofest se završio, a meni je na DF KARTICI ostalo još novca?

 • Novac vas čeka na sigurnom. TOP-UP lokacije za nadoplatu ujedno su i mjesta za CASH-OUT tj. isplatu. Bilo da se Demofest već završava ili ste ovdje samo u prolazu, na TOP-UP lokaciji moguće je izvršiti povrat nepotrošenog novca.
 • VAŽNO: Bez računa koji ste dobili prilikom kupovine festivalske kartice nije moguće izvršiti povrat sredstava!
 • Ukoliko povrat novca niste izvršili na festivalu, prije njegovog zatvaranja, isto možete učiniti i naredni dan (23.jul) u periodu od 10.00 do 16.00 časova na istim TOP-UP lokacijama.
 • Ukoliko trebate podići novac i za prijatelje koji to nisu u mogućnosti, ista osoba može tražiti povrat novca sa maksimalno 3 DF KARTICE uz predočene račune izdate pri kupovini tih kartica.

DF KARTICU koju si na početku platio 2 KM na odlasku možeš vratiti, pa ti se vraća i tih 2 KM ili je možeš zadržati kao uspomenu na jubilarni Demofest!