5rolej – dobitnik nagrade SAE instituta Beograd

5rolej je banjalučki pop-rok bend, koji je nastao prije dvije godine s ciljem da donese svježinu i novo muzičko ime u regionu, a čine ga, kako samo ime kaže, pet mladih ljudi. Klavijaturista Milena Vranjković ulogu bek vokala dijeli sa solo gitaristom Ognjenom Kajkutom. Marko Kelečević je vokal i druga gitara, kog na basu prati Miloš Vujić, dok im Nemanja Gojković za bubnjevima zadaje ritam.

Ove godine nisu došli do finala, ali su osvojili nagradu SAE instituta Beograd. SAE institut slovi za najveću edukativnu ustanovu za kreativne medije u svijetu. Orijentisan je ka pružanju praktičnog iskustva mladim kreativcima, a uz radiofoničnost, presudnu ulogu u izboru ko će osvojiti nagradu, imao je i komercijalni potencijal nastupa, kao i mladalačka energija na sceni.

”Nama je učešće na Demofestu bilo jedno ogromno iskustvo. Predivan je osjećaj izaći na veliku binu i predstaviti se u takvom svjetlu pred masom ljudi. Definitivno se prijavljujemo i iduće godine! Ostaje žal za finalom i nekom od glavnih nagrada, no ipak nismo ostali praznih ruku. Taman su se neke stvari poklopile, jer trenutno radimo na dvije nove autorske pjesme. Sada idemo na mali odmor, a potom se vraćamo na binu”, dodali su iz benda.

Rad benda možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

Izvor druge fotografije: privatna arhiva benda

 

Prethodni članakNaredni članak