Vin Triste – Želja je bila jaka

Vin Triste, koji je oformljen 2016. godine čine Lola, Danijela, Ivana i Sandra iz Beograda. Sviraju minimalistički alternativni rok, a dinamičnu ritam sekciju i melanholične melodije jedine ženska energija i emotivni tekstovi. Ove djevojke su se izborile za drugo mjesto na ovogodišnjem Demofestu, tako da ih naredne godine slušamo kao revijalni bend.

DF: Šta se krije u pozadini imena vašeg benda?

Vin Triste: “I like pleasures spiked with pain and music is my aeroplane”, a bukvalan prevod imena našeg benda je “tužno vino”, što je korišćeno kao opis jednog određenog karaktera u knjizi “Lolita”.

DF: Da li je prvobitna ideja bila da članovi benda budu samo djevojke ili je do toga došlo spontano?

Vin Triste: Da, bila je ideja, ali je bilo i spontano. Zamisao se ostvarila i eto nas.

DF: Kako teče proces stvaranja pjesama kod vas?

Vin Triste: Nije baš tako lako opisati rečima ono što se podrazumeva, ali hajde da pokušamo 🙂 Džemovanje, donošenje ideja, življenje života, skupljanje informacija, sve se to na kraju slije u pesmu.

DF: Šta najviše utiče na vaš zvuk, imate li muzičke uzore?

Vin Triste: Ne postoji konkretan i određen uticaj ali da, uticaj definitivno postoji. Tu su četiri mozga sa dosta raznovrsnim muzičkim uticajima – John Frusciante, Massive Attack, David Lynch, Gojira, The Sound, The Cure, Coldplay, Joy Division, poneki opasan norveški metal bend 😁 Alice in Chains, Fat white family, ABRA, Underground Youth, Radiohead, Pearl Jam, Morphine, jazz… Ah da, obožavamo i Portishead, Warpaint, Sade, Soad, Pink Floyd, The Dø, Chelsea Wolfe, Soft Moon, Cigarettes After Sex, Red Hot Chilli Peppers, Ataxia, Tinariwen i mnoge mnooooge druge…

DF: Imate li neku anegdotu sa nastupa?

Vin Triste: Definitivno jedna od zanimljivijih stvari je bio brus ❤ koji je neko bacio na binu kada smo završile nastup prve večeri na Demofestu. Ranije je bilo još nekih zanimljivosti kao recimo ponude za brak, hahahahaha, kao i naš prvi nastup na proplanku u sred šume Rudnika, pod zvezdama i bakljama…

DF: Prošlo je dovoljno vremena da sumirate utiske, pa nas zanima kako se osjećate kao vicešampioni 11. Demofesta, da li ste očekivale pobjedu?

 Vin Triste: Svako sećanje sa Demofesta se vezuje za divno osećanje, radujemo se nastupu na Kastelu 2019. godine. Nismo ništa očekivale, samo želja je bila jaka.

DF: Pored toga, kakvi su vaši utisci sa najvećeg festivala demo bendova?

Vin Triste: Sve što nas vezuje za ceo Demofest je duboko ucrtano u našim srcima. Nadrealno i apstraktno iskustvo.

DF: A kako vam se čini Banjaluka?

Vin Triste: Banjaluka – predivan grad. Pitom, nenametljiv, pristupačan!

DF: Pratite li scenu u regionu i da li možete izdvojiti neki od bendova koji posebno cijenite?

Vin Triste: Dingospo Dali, Poluprusirusi, Gazorpazorp, Dogsin Kavala, Seine, Denis Katanec, Sergio Lounge, The Filters, Fawkers, Nevaspitani (jos uvek tajnovit bend, bezobrazluk), Repetitoooriii, Wolfram, Hadži Prodane Duše, Organizam, Vizelj, Stepa, Doručak na travi, Slonz, Sitzpinker, Čistilište, Ti, Johanbrauer, Halftones, Mali Albert, Dojo, Astor Lajka, Marko Aleksandar Gajić, Sanja Tišma, Ensh, Tus Nua, Nemesis, Tyger Lamb i još mnogo njih…

DF: Šta planirate u budućnosti?

Vin Triste:  Planiramo da sviramo do iznemoglosti, vozimo džipa terenca i idemo u hajke! I da pomazimo sto više životinja u tom procesu. Poneke naučne radove i poneke reciklaža projekte. Planiramo svašta nešto, ali ponajviše muzike.

Dalji rad ovog benda možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

Prethodni članakNaredni članak