Veče Demofest takmičara u Banjaluci: U subotu nastupaju M.O.R.T, Robinovi Hudovi i Jah Balebaroshi

Banjaluka se postepeno ponovo pretvara u središte nove regionalne muzičke scene. Objavljen je konkurs za takmičare na Demofestu 09, a u subotu, 19. marta, banjalučka publika će moći da na dvije različite lokacije uživa u nastupima tri benda koji su nekada učestvovali u takmičarskom programu najvećeg regionalnog festivala demo muzike.

Domaći ljubitelji alternativnog zvuka se, svakako, najviše raduju novoj svirci sinjskog M.O.R.T-a, koji će nastupiti u prostoru DKC Incel. Demofest pobjednici iz 2013. godine su kao nagradu dobili snimanje albuma „Odjel za žešće“, a on ih je lansirao među najpopularnije i najtraženije nove izvođače. U Banjaluci su potom svirali u više navrata, svaki put u fenomenalnoj atmosferi, a tokom nove posjete gradu u kojem su, kako sami kažu, stekli mnogo prijatelja, publici će predstaviti i stvari sa dolazećeg albuma „Tužna kocka“.

Početak svirke je zakazan za 21 čas, a prije M.O.R.T-a će na binu izaći Robinovi Hudovi. Mladi banjalučki punkeri poznati su po žestokom live zvuku i atipičnim scenskim nastupima, što su pokazali i na velikoj Demofest bini. Naime, oni su u takmičarskom programu festivala učestvovali 2014. godine, kada su se našli među 30 najboljih demo bendova u okruženju.

Za one kojima je reggae draži od punka pobrinuće se Jah Balebaroshi. Još jedan sastav koji je učestvovao na Demofestu 2013. godine, sviraće iste večeri u Banjaluci, ali u K.S.E.T. pabu. Ekipa iz Prijedora se vraća na bine nakon kraće pauze i u djelimično izmijenjenom sastavu, pa će posjetioci od 22 časa moći da čuju kako Jah Balebaroshi danas zvuče.

Prethodni članakNaredni članak