U susret klupskoj koncertnoj sezoni: Detroit Groove Gang, Start i Vizija imaju nove singlove (VIDEO)

Kako to već biva, bendovi su obično najaktivniji tokom jeseni, pred početak zimske klupske sezone, pa izuzetak nisu ni demo sastavi, bivši takmičari Demofesta.

U nastavku vam donosimo nove tri numere bendova koje smo gledali i slušali na Demofestu – uživajte!


Detroit Groove Gang – Where Do you Go Out, Babe

Šesti singl ovog zagrebačkog benda snimljen je i nastao tokom samo jedne večeri, u stanu jednog od članova kolektiva, a na ovoj pjesmi grupa je eksperimentisala sa aplikacijama na telefonu. U pjesmi su još korištene akustična gitara i teremin, dok je vokal snimljen preko telefona. Baš kako to ova ekipa inače radi, ništa nije unaprijed planirano, dogovarano i vježbano. Prosudite sami kako to zvuči.


Start – Tamo

Rock & blues bend Start iz Bihaća takođe ima novu pjesmu, za koju kažu da govori o nekoliko aktuelnih problema.

“Pjesma govori o odlasku mladih ljudi u druge zemlje u kojima sunce zalazi isto kao i u Bosni, a kada se čovjek okrene oko sebe, vidi da ovdje ima sve za miran i skroman život. Pjesma se dotiče i samostalnosti žena i njihovoj potpunoj jednakosti u društvu, objašnjava frontmen benda Saša Mirković.


Vizija – Krik

Nešto ranije ove godine, makedonski alternativni rock bend Vizija objavio je najnovi muzički spot za temu “Krik” sa njihovog albuma “Glasno!”, koji je izašao u decembru 2016. Njihov spot potpisuje Pyramid produkcija, reditelj je Kristijan Šemko, a u glavnim ulogama su se našli sami članovi benda: Marko Džambazoski, Marko Gapo, Liljana Jankova i Siniša Gjorgjević, a priključila im se i glumica Marija Trajan.

Prethodni članakNaredni članak