The Sticky Licks i Melomeni: Žestoki rockeri iz Maribora i Zagreba

Seriju predstavljanja takmičarskih bendova zatvaramo svega nekoliko dana pred početak Demofest čarolije, a za kraj smo ostavili čisti rock ‘n’ roll. Kroz nekoliko dana će se iz Maribora i Zagreba ka Banjaluci zaputiti The Sticky Licks i Melomeni, rock sastavi koji će zagrijati Demofest publiku žestokim rock ‘n’ roll zvukom.


THE STICKY LICKS (Maribor, Slovenija)

Iz Maribora u Banjaluku dolazi čisti rock ‘n’ roll u izvedbi sastava The Sticky Licks. Ovaj bend je sa radom počeo krajem 2011. godine, a već u jesen naredne godine objavili su i svoj prvi EP, nazvan „No Money“. Uslijedila je i prva velika turneja po matičnoj Sloveniji, nakon čega su uspjesi nastavili da se nadovezuju jedan na drugi, kako pred publikom, tako i na muzičkim top listama. Tokom 2014. godine, objavili su i svoj debitantski album, samostalno izdanje „The Sticky Licks“, koje su predstavili na rasprodatom koncertu u svom gradu. Niz uspjeha će pokušati da produže i na Demofestu, gdje dolaze u sastavu Mario Pešić (vokal), Janez Rotman (gitara), Bratko Zavernik (gitara), Matic Burazer (bas) i Primož Verdinek (bubnjevi).


THEE MELOMEN (Zagreb, Hrvatska)

Melomeni su, u prevodu sa grčkog jezika, zaljubljenici u muziku. Baš takvi su solo gitarista Ivica Babić, vokal i gitarista Vedran Cesarec, bubnjar Vedran Majstorović i basista Mislav Kurspahić, četvorka koja se okupila u Zagrebu 2014. godine. Thee Melomen sviraju garažni rock, sa mnogo glam rock primjesa i ponekim dodatkom punkerske agresivnosti, a godinu dana po osnivanju objavili su i svoj prvi EP. Smatraju da rock ‘n’ roll nije nuklearna fizika, već efektna kombinacija tri riffa, dobrog refrena i eksplozivne solaže, pa prema ovom receptu pripremaju i svoje muzičke specijalitete. Na velikoj bini pored rijeke Vrbas saznaće da li je njihova smješa po ukusu publike i stručnog žirija. Muzički sladokusci su im do sada davali najviše ocjene.

Prethodni članakNaredni članak