„Svemirom kruže glasine“ o prvom albumu benda Film Noir

Splitski sastav Film Noir, koji se ovog ljeta predstavio i publici Demofesta, objavio je svoj debitantski album. „Svemirom kruže glasine“ je kolekcija 12 pjesama koje odišu jedinstvenim pečatom ovog talentovanog benda.

Njihov zvuk je uvijek predstavljao nesvakidašnju kombinaciju žanrova i elemenata, u kojima su najnaglašeniji pop i rock segmenti. Takve su i pjesme koje su našle svoje mjesto na prvencu grupe, atmosferičnom i pomalo sanjivom, u kojem akustična gitara ima centralnu ulogu.

„Svemirom kruže glasine“ je snimljen u studiju HRT Radio Split, a autor svih stvari je frontmen benda Hrvoje Ljubičić, kojem je na jednoj pjesmi pomogao basista Tomislav Primorac. Snimanje i mastering obavili su Ante Dorić i Stipe Blažević, najveći dio miksa i produkcije uradio je Željko Brodarić Jappa, dok je Martha Gallo kreirala omot albuma.

Materijal je moguće preslušati na zvaničnoj Bandcamp stranici sastava.

Grupa Film Noir osnovana je 2012. godine i danas je čini pet članova. Četiri godine nakon početka rada, Splićani su izborili svoje mjesto i među najboljim demo bendovima u regiji, pa su učestvovali u takmičarskom programu Demofesta 09.

Prethodni članakNaredni članak