“Sudar s istinom” zagrebačkih indie rockera Big Strip Gorila

Zagrebački indie-rock bend Big Strip Gorila, koji se takmičio na šestom Demofestu, objavio je novi singl naziva “Sudar s istinom”, sa kojim najavljuju album prvenac koji će biti objavljen 28. oktobra.

Album naziva “Moment” sniman je u saradnji sa producentom Borisom Fischerom i dolazi kao kruna njihovih uspjeha u proteklim mjesecima, tokom kojih je njihov singl “Bez treme” zavladao MTV-jevom regionalnom top-listom i zasjeo na prvo mjesto.

Po prvi put, za singl “Sudar s istinom”, bend je u svoju zvučnu sliku uključio i legendarni Moog sintisajzer. Osim izlaska albuma, ova dinamična četvorka u sastavu Marko Jankek (vokal, gitara), Mate Palestrina Mazić (gitara), Tomislav Čanković (bas gitara) i Mateo Patekar (bubanj), najavljuje i koncertnu promociju albuma u zagrebačkoj Tvornici kulture 7. decembra, gdje će uživo predstaviti svoj snažni indie-rock debi.

Big Strip Gorila svoju muziku opisuje kao zoo-rock. Iza sebe imaju singlove “Negacija savršene priče”, koja je objavljena na indie-kompilaciji “Tragovi”, zatim “Dresden”, “Bermudski trokut” i “Što sada kada smo zaspali”, koji se pričom iz video-spotova nastavljaju na prethodni “Dresden” te “Bez treme” sa kojim postižu najveći medijski uspjeh.

Više o bendu možete pronaći na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici, a aktuelni singl, za koji će uskoro biti objavljen i video-spot, poslušajte u nastavku.

Prethodni članakNaredni članak