Sopotova hit numera “Zovi me” dobila i video verziju

Sopot, jedan od najhvaljenijih banjalučkih sastava i veliki prijatelj Demofesta, obradovao je svoje fanove spotom za numeru “Zovi me”, koja se nalazi na posljednjem studijskom izdanju “Sopotnik”.

Petar Topalović, frontmena Sopota podsjeća da je pjesma “Zovi me” jedna od najslušanijih kompozicija sa aktuelnog albuma, te da je svakako zaslužila ekranizaciju.

“U spotu strašna neman progoni djevojku i želi da je dezorijentiše i da se ona izgubi u šumi. Neman nije računala da prijateljstvo i ljubav mogu pobijediti svaku tamu. Životne bitke se ne mogu uvijek dobiti samostalnom borbom, ponekad je potrebno osloniti se na prijatelje ili partnere, što je poruka naše nove pjesme”, pojasnio je Topalović, osnivač i vokal benda.

Iza spota čiju produkciju potpisuje Mania, krije se ljubavna priča koja pobjeđuje zlo, a sjajni kadrovi bajkovite prirode nastali su tokom prošle godine u šumskim predjelima Vlašića. Sopot je i ovog puta sarađivao sa modnim kreatorom Markom Feherom, koji je kreirao jedinstvene kostime za ovaj video.

Dajan Javorac, režiser spota i direktor kuće Mania, kaže da je sa tehničke strane bilo je jako teško snimati dronom kroz gustu šumu, ali je bilo potrebno da bi ideja dobila oblik koji je zamišljen.

“Htio bih više ovakvih saradnji, htio bih da sarađujem i budem dio što više uspješnih banjalučkih projekata”, istakao je Javorac.

Video spot za singl “Zovi me” nasljednik je uspješnog spota za pjesmu “Beskonačnost”, koji se našao na MTV listi Top 20 regionalnih spotova, a novi rad stiže u godini u kojoj Sopot obilježava deceniju postojanja na regionalnoj muzičkoj sceni.

Prethodni članakNaredni članak