Sergio Lounge – pobjednik Bunt Rok Festivala na Demofestu

Demofest i ove godine sarađuje sa Bunt Rok Festivalom, televizijskim takmičenjem neafirmisanih rock izvođača.

Radi se o jedinstvenom formatu kojeg je pokrenula Radio-televizija Srbije, zahvaljujući Branki Glavonjić koja je od emisije napravila takmičenje. Odmah je uspostavljena saradnja sa Demofestom, open-air festivalom koji je posvećen istom cilju – promociji mladih talenata i nove autorske muzike.

U okviru navedene saradnje, pobjednici Bunt Rok Festivala se direktno plasiraju u polufinale banjalučkog demo takmičenja. Ovogodišnji pobjednik, koji će zahvaljujući tome nastupiti na Demofestu je Sergio Lounge.

Sergio Lounge je alter-ego beogradskog autora i muzičara, Srđana Popova. Svojim muzičkim i vizuelnim stilom spaja različite elemente savremene i retro kulture u jedinstvenu pojavu na regionalnoj sceni, koja je upečatljiva na prvi pogled i na prvo slušanje. Najočigledniji iskorak od norme jeste velika šarena tastatura koju koristi kao instrument. Tastatura je svirački najpribližnija keytar-u, ali nosi i svoje specifične karakteristike, koje je sam usavršavao vremenom i načinio je pravim muzičkim instrumentom.

 Sergio Lounge je šaljiv, zabavan i sa dozom auto-ironije, ali ipak i više od toga. Svojom muzikom, koja je pretežno instrumentalna, poigrava se sa muzičkim žanrovima i šablonima. Od septembra 2017. godine Srđan Popov nastupa sa bendom kog čine Pavle Popov – gitara, Kosta Jovanović – bas gitara i David Armuš – bubnjevi.

 

 

Prethodni članakNaredni članak