Demofest-Finale-0001


Bend Seine nastao je kao kantautorski projekat Ivana Ščapeca, još u njegovim srednjoškolskim danima. Ovom romantiku se pridružila Tena Rak, koja je na sebe preuzela pjevanje pratećih vokala, te sviranje harmonike i udaraljki. Nakon nekog vremena došlo je do smjene članova – Tena je napustila Seine, a Ivanu su se pridružili Dimitrij Petrović i Boško Mijušković. Sada je to nešto mračnija i psihodeličnija priča, koja je odlično prihvaćena kod publike.

Prvu svirku su imali 2009. godine, a početkom 2011. uradili su presjek dotadašnjih radova i izbacili prvi album, naziva “2007-2009”. Od tada sve češće nastupaju po Hrvatskoj, BiH i Sloveniji, a 2014. godinu su krunisali drugim izdanjem, nazvanim jednostavno “EP”. Ipak, rad, trud i kvalitet koji  Seine posjeduje najbolje su nagrađeni osvojenim prvim mjestom u takmičarskom programu devetog Demofesta.

Ovaj zagrebačko-varaždinsko-beogradski sastav će, stoga, nastupiti na desetom, jubilarnom izdanju Demofesta, kada će predstaviti na čemu su radili otkako su se okitili titulom najboljeg regionalnog demo benda. Publika će tako moći da čuje pjesme sa debitantskog albuma, čije snimanje i produkciju su dobili kao prvu nagradu.