Sanja Vučić (ZAA) večeras predstavlja pjesmu za Evroviziju

Kruševački sastav ZAA ovih dana je u fokusu medija u matičnoj Srbiji, ali i državama regije. Razlog je vrlo pozitivan – pjevačica benda koji je 2009. godine osvojio treće mjesto u takmičarskom programu Demofesta predstavljaće Srbiju na ovogodišnjoj Evroviziji.

O pjesmi se za sada zna da se zove „Yesterday“, te da je pisana na engleskom jeziku. Njena autorka je Ivana Peters, koja je kao pjevačica grupe Negativ stekla status jednog od najcjenjenijih ženskih vokala na ovim prostorima. Muzički aranžman potpisuju Ivan Ilić i Uroš Marković, a kako to sve zajedno zvuči, slušaoci će saznati večeras, 12. marta, od 21 čas, kada će pjesma biti premijerno predstavljena javnosti u posebnoj emisiji Radio-televizije Srbije.

Sanja Vučić se grupi ZAA pridružila 2012. godine i odlično se uklopila sa petoricom muzičara koji su do tada na alternativnoj sceni već stekli status zvijezda u usponu. Naime, tri godine ranije, bend je učestvovao u takmičarskom programu Demofesta i, tada predvođen Darkom Rajić, podijelio treću nagradu sa banjalučkim Tankerom. Ubrzo potom je uslijedilo i učešće na prestižnom evropskom festivalu Rototom, gdje su ušli u najuži krug za naslov najboljeg reggae benda u Evropi.

U godinama koje su uslijedile, ZAA je svoj zvuk obogatio elementima drugih žanrova, kao što su punk, dub, jazz i soul, a rezultat je najbolje vidljiv na veoma uspješnom albumu „What About“, objavljenom prošle godine.

Prethodni članakNaredni članak