Sana Garić ima debi album: Kako zvuči „Svet za nas“?

Beogradska muzička scena živi punim plućima. Mnogo je izvođača, bendova, žanrova, ali jedno je sigurno – elektro pop se vraća na velika vrata.

Pjevačica i klavijaturistkinja Sana Garić ozbiljno je shvatila svoju ulogu na sceni i novim albumom obradovala sve one koji vole elektro zvuk te im darovala pravi novogodišnji poklon. Njen debi album „Svet za nas“ sadrži devet pjesama i predstavlja svojevrsnu promjenu zvuka u odnosu na prethodne numere koje smo slušali.

„Iako imamo melodične pesme na albumu i ritam koji je uglavnom programiran, uživo zvučimo drugačije, i to je baš komponenta koja je meni interesantna. Dakle, mislim da uživo zvučimo i dalje kao r'n'r bend, mnogo više nego elektro pop. Oduvek mi je bilo zanimljivo to poigravanje sa žanrovima i stalna potreba da muzika bude stavljena u određene okvire. Za mene je muzika – sloboda”, smatra Sana.

Produkciju potpisuje Radan Đorđević Rahmanee, a u nekim pjesmama gostovali su Dejan Vučetić Vuča, Dejan Stanisavljević, Luna Škopelja, Andrijana Belović i Vladimir Đorđević. Zasad se izdvojila stvar „Mantra“, za koju je snimljen video-spot. Ova pjevljiva elektro pop stvar  podsjeća na muziku benda Nipplepeople, a spot je blaži prikaz beogradskog podzemlja.

Koncertnu prezentaciju albuma, koji opisuje epitetima „snalažljiv, nježan i hrabar”, Sana je započela krajem decembra u jednom beogradskom klubu. Nastup će ostati zapamćen po dobrom zvuku, energiji koja se širila sa bine, ali i iz publike, koja je sve vrijeme đuskala.

„Sviraćemo već 28. januara u hali Apolo sa bendovima Transeen i Bas i stega, a posle toga planiramo da uradimo još par spotova za pesme sa albuma. Sigurno ćemo snimiti i neki live, da predstavimo bend u novoj postavi. I, naravno, trudićemo se da sviramo što više. Volela bih da uradimo spot za pesmu “Cvet na vodi”, jer je publika horski pevala sad na koncertu u klubu Elektropionir”, najavila je ova talentovana muzičarka.

Kakvu žurku pravi Sana Garić znaju i posjetioci prošlogodišnjeg Demofesta, jer se tada predstavila zajedno sa svojim bendom Sanchi.

Poslušajte njenu novu „Mantru”.

 

Prethodni članakNaredni članak