Rolin Humes kao animirani moreplovci u svom novom spotu

Rolin Humes, blues rockeri iz Hrvatske, nastavljaju sa promocijom stvari sa svog aktuelnog albuma „Rolin Humes presents Rolin Blues“. Ovaj put je izdvojena pjesma „I don’t know“, za koju je snimljen vrlo kreativni spot.

Ako ste u dobrom raspoloženju, „I don’t know“ će vam odlično odgovarati. Ako niste, sigurno će vas oraspoložiti, jer je četvorka iz Siska i Zagreba dala sebi oduška i poigravala se instrumentima. Stvorena je brza i razigrana pjesma u kojoj je njihova dobro poznata virtuoznost na muzičkim spravama odlično stavljena u svrhu krajnjeg kvaliteta.

Vizuelno rješenje je podjednako zanimljivo, ali i podjednako dobro. Kreator spota i svih njegovih elemenata je umjetnik Vedran Tomac, a on je za ovu priliku članove benda Rolin Humes pretvorio u animirane likove, smjestio ih u ilustrovani čamac i poslao ih na neobično virtuelno putovanje.

„I don’t know“ je prvobitno objavljena 2015. godine, kada je izašao „Rolin Humes presents Rolin Blues“, drugi album ovog sastava. Svoj prvenac su samostalno objavili 2012, a upravo tokom navedene dvije godine su učestvovali i u takmičarskom programu Demofesta, kao jedan od najboljih mladih bendova u regiji.

Prethodni članakNaredni članak