Rezerve predstavile spot za novi singl: Stigla je Madona!

Sjećate li se osmog Demofesta i euforije zvane Rezerve? Dobro poznati makarski sastav nam u ovoj godini donosi željno iščekivani album prvenac, a da na tome vrijedno rade, potvrđuje i “Madona”, drugi singl za koji su objavili i spot. U pitanju je prva pjesma koju su objavili nakon potpisivanja ekskluzivnog ugovora sa Croatia Records-om, a humor koji dominira u spotu, praćen razigranim notama, obećava veliki uspjeh.

Spot za “Madonu”, koji potpisuje Milan Latković, prati melodiju pjesme, ali i retro notu koja je preovladavala u prijašnjem, rađenom za pjesmu “Ne voli, ne voli”. Radnju upotpunjuju razni likovi, koje tumače članovi benda, a koji se bore za pažnju “Madone”, dame po kojoj pjesma i nosi naziv. Tako su momci iz benda Rezerve ponovo dokazali bezrezervnu posvećenost i pažljivo promišljen pristup u stvaranju muzike, sa njima svojstvenim humorom i kreativnošću, o kojima ste i nedavno mogli da čitate povodom predstavljanja spota za njihovu obradu pjesme “Zona sumraka”.

madona1

Takav način rada je Rezervama vrlo brzo donio status jednog od omiljenih hrvatskih bendova, a njihov album prvenac je među najočekivanijima u ovoj godini. Sastav, koji čine Ante Puharić (gitarista), Tomislav Miladinović (bubnjar), Mateo Perković (basista), Leon Lužija (klavijaturista) i Šime Lalić (vokal), je već 2014. godine objavio EP pod nazivom „Evo Rezerve!“, sa šest izdvojenih pjesama, a 2015. godine su privukli veliku pažnju javnosti svojim nastupom na Demofestu.

Dok iščekujemo prijave za predstojeći, Demofest, poslušajte pjesmu i spot koji će zasigurno obilježiti 2017. godinu.

 

 

 

 

Prethodni članakNaredni članak