Quarterbuzz i Random: Beogradska vizija funk i alternativnog rocka

Na velikoj pozornici Demofesta ove godine će naći i dva beogradska sastava, od kojih je jedan već imao priliku da se oproba u takmičarskom dijelu programa banjalučkog festivala. Quarterbuzz i Random su nove snage beogradske muzičke scene.


QUARTERBUZZ (Beograd, Srbija)

Iz Beograda dolazi neobična šestočlana postava pod imenom Quarterbuzz, čiji zvuk, kako kažu, oslikava karaktere članova benda. Oformljeni su 2013. godine kao funk rock ekipa, ali vole da se poigraju i drugim žanrovima, što može da se osjeti u njihovim melodijama. Brojnost članova sastava im je prednost, jer su spojili različite instrumente, usljed čega je njihov zvuk kompaktniji i raznovrsniji. Quarterbuzz je već učestvovao na Demofestu 2014. godine, a ovog ljeta se na binu tvrđave Kastel vraćaju u postavi: Aleksandar Srećković (bas), Todor Živković (gitara), Filip Obradović (trombon), Strahinja Hadži-Tonić (saksofon), Ognjen Martinović (bubanj) i Voja Cvejić (vokal).


RANDOM (Beograd, Srbija)

Ljubitelje alternativnog rocka na ovogodišnjem Demofestu očekuje prava muzička poslastica pod nazivom Random. Jedna „random“ priča započela je 2010. godine u Beogradu, okupljanjem ekipe koju odlikuje snažan i melodičan zvuk, praćen izražajnim ženskim vokalom. Za dominantne elemente koji čine potpis ovog benda zaslužne su upravo dame, Jelena Mihić (bas gitara) i Angelina Kačunković (vokal i ritam gitara). Ipak, ništa manje bitni za kompaktnost i konačni zvuk nisu ni Ljubomir Brščić (lead gitara) i Stefan Biljanovski (bubanj), koji doprinose konačnoj jačini i melodičnosti. Bend je 2015. godine objavio pet autorskih pjesama i svoj prvi EP „Smile & Wave“, a vjerujemo da će uz isti moto zakoračiti na scenu Demofesta.

Prethodni članakNaredni članak