Prvi spot Besnih glista: „Pobednik“ govori o igrama bez pobjednika

Nakon što su prošle godine objavili svoj debi album, Besne gliste su ekranizovale i prvu pjesmu sa tog materijala. Čast da za nju bude snimljen prvi spot ovog benda pripala je pjesmi „Pobednik“.

„Pobednik“ je pomalo atipična stvar za Besne gliste, jer sadrži vrlo snažne i glasne gitarske distorzije, na kojima bi im i neke metal grupe pozavidjele. One su ispresijecane laganijim reggae dionicama, a sve to prati tekst koji je pisan prema konceptu „manje je više“, pa su lirike malobrojne, ali vrlo direktne i otrežnjujuće.

Teške teme i težak zvuk ispratio je crno-bijeli video, prvi u dosadašnjem radu benda. Većinu zadataka u pogledu spota su, baš kao i po pitanju same pjesme, na sebe preuzeli članovi Besnih glista, s tim da je montažu obavila Gordana Miličević, a ona je koncept obogatila dobro uklopljenim kadrovima raznih socijalno-političkih previranja.

Bend koji kombinuje raznovrsne žanrove i stilove postoji od 2010, a njihov prvi album, „Zugzwang“ sa kojeg je „Pobednik“ izdvojen kao singl, objavljen je tokom 2015. godine. Iste godine su se našli i na Demofestu, u konkurenciji najboljih demo bendova u regiji, gdje su došli do samog finala takmičenja.

Prethodni članakNaredni članak