Preslušajte novi album grupe Garage In July! (VIDEO)

Nekadašnji takmičari Demofesta, momci iz benda Garage In July koji za sebe vole reći da sviraju swamp ‘n’ roll sastav, objavili su EP “Sjaj u blatu”.

Na EP-ju se nalazi osam pjesama, a snimanje, miks i produkciju ovog izdanja, osim pjesme “Buntovnik ljubavi” koja je snimana u studiju Borisa Fishera, uradio je bliski saradnik benda Ivan Poc Podoreški (Hysteria, Indigoscience), a za master je zaslužan Goran Martinac iz Croatia Records studija.

“Trijem za ples”, posljednji singl kojim su najavili EP, energična je garage/blues pjesma koja udara ravno u glavu i vozi, baš kao i cijeli EP, do blata Baranje gdje je trijem za ples – prljavo, prljavije, rock ‘n’ roll!

Na pjesmi “Buntovnik ljubavi” gostovao je Damir Trkulja Šiljo iz benda Gatuzo, dok je Goran Schmidt odsvirao saksofon na pjesmi “Samo pusti”.

Bend je osnovan 2011. godine, a čine ga Igor Hanžek (bubanj), Marko Bagarić (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević (vokal, bas gitara, usna harmonika). Do sada  su objavili EP “Samo ljubav i rock ‘n’ roll”, “Live at RIBA” (Slušaj najglasnije!) te LP-jeve “7” i “Imaš li strasti?!” (Dirty Mojo Records).

EP “Sjaj u blatu” možete preslušati i preuzeti na muzičkim servisima iTunes i Deezer.

Prethodni članakNaredni članak