Predstavljamo takmičare: Jall Aux Yeux, Kalaia, Neće to na dobro, Polarity of Life i Šajzerbiterlemon

Ovu grupu Demofest takmičara ćete sigurno upamtiti, što zbog njihovog muzičkog izražaja, što zbog naziva bendova. Preko autorskih pjesama na francuskom jeziku do metal i hard rock izvedbi vodiće vas ova petorka  na jubilarnom Demofestu.

BASSTION BINA

  • Jall Aux Yeux (Bihać, Bosna i Hercegovina)
  • Kalaia (Kamnik, Slovenija)
  • Neće to na dobro (Split, Hrvatska)

BETON BINA

  • Polarity of Life (Zagreb, Hrvatska)
  • Šajzerbiterlemon (Beograd, Srbija)

Jall Aux Yeux CB

Jall Aux Yeux

(Bihać, Bosna i Hercegovina)

Sa ciljem stvaranja autorske muzike na francuskom jeziku, 2015. godine je osnovan bend Jall Aux Yeux. Početkom 2016. godine su kompletirali svoj sastav koji čine muzičari za iskustvom, jer su ranijih godina bili u sličnim muzičkim projektima. Od svog početka akcenat stavljaju na autorski rad, a njihova muzika je spoj različitih uticaja koje svako od članova benda nosi sa sobom zahvaljujući ranijim iskustvima. Neke od svojih pjesama su snimali u Mostaru i Bihaću, a u planu imaju pripremu materijala za svoj prvi album, ali njegovu promociju u Francuskoj.

PRESLUŠAJTE “LA PESTE


Kalaia foto CB

Kalaia

(Kamnik, Slovenija)

Hard rock sastav Kalaia čini petorica inovativnih momaka koji imaju svoj, drugačiji stil, ali kad udruže snage, dobiju snažan rock proizvod. Tilen Vake i Luka Šarc su zaduženi za gitare na kojima spajaju metal sa atmosferom blagih melodija. Kada se tome doda bas, ponekada i neka funky nota, a bubnjevi upotpune cijelu priču, tada se dobije zaokružen zvuk benda Kalaia. Upravo za taj dio su zaduženi Marko Klobčar i Janez Spruk, a njihov muzički izražaj svojim vokalom upotpunjuje Gregor Kotnik. U 2015. godini su samostalno izdali debi album naziva “Psiholom“.

PRESLUŠAJTE “MAKOV MED


Nećemo


Neće to na dobro

(Split, Hrvatska)

Dugogodišnje poznanstvo i autorske ambicije, spojili su Vicea i Tomislava u bend koji su nazvali Neće to na dobro, ali se ipak ispostavilo da je spajanje i više nego dobro. Njima se pridružio i Cyro, koji je porijeklom iz Italije, ali je svoju sreću odlučio potražiti u Hrvatskoj. Bend je oformljen krajem 2016. godine, a ime su dobili po reakciji prijatelja Frane na vijest da će zajedno svirati. Još uvijek traže svoj zvuk i eksperimentišu sa muzikom, ali ih to ne spriječava da rade na svojim autorskim pjesmama.

PRESLUŠAJTE “HVALA, ALI IPAK NE”

Polarity of Life CB


Polarity of Life

(Zagreb, Hrvatska)

Polarity of Life je metal bend koji je nastao 2009. u Zagrebu. Vizija benda je stvaranje muzike koja u sebi sadrži mnoge uticaje žanrova srodnih metalu sa vlastitim autorskim pečatom baziranim na old school izraz. Bend se ne želi ograničiti na jedan stil, jer je inspiracija iz svakodnevnog života nešto što im daje ideje da rade i stvaraju. Debitantski album nazvan po bende, objavljen je 2014. godine, a ova godina im je donijela samostalno EP izdanje “Beginning/End/Beginning”, koje je veoma dobro prošlo kod publike. Bend nastupa u sastavu Andrej Sabljić, Haris Hadžagić, Dario Hustić i Miroslav Nađ.

PRESLUŠAJTE “CUTTING THROUGH

Sajzerbiterlemon CB


Šajzerbiterlemon

(Beograd, Srbija)

Beogradski autorski garage punk rock bend Šajzerbiterlemon osnovan je početkom 2014. godine. Prvu svirku su održali u svom gradu krajem marta 2014. godine, zajedno sa još dva benda. U maju 2015. godine stižu prva priznanja za ŠBL te im to donosi mogućnost snimanja u profesionalnom studiju. Početkom ove godine su snimili svoj prvi EP, koji će uskoro biti dostupan. Šajzerbiterlemon čine bubnjarka Ana Đurović, pjevač i gitarista Jovan Sibinović, te basista Mario Marković, koji je ujedno i prateći vokal.

PRESLUŠAJTE “ČUDNI LJUDI

 

 

Prethodni članakNaredni članak