Predstavljamo takmičare: Start, Statemenf Of Hate, Stepa, Zašto Kafka? i Zerostring

U ovoj grupi vam donosimo čak četiri benda iz Srbije i jedan koji će zasvirati na domaćem terenu. Od grungea, preko hard core zvuka, pa sve do američkog folka, garancija su da će na ovom Demofestu biti za svakoga po nešto. A, sve ove žanrove sviraće sljedeći bendovi…


BASSTION BINA

  • Statement Of Hate (Banjaluka, BiH)
  • Stepa (Beograd, Srbija)
  • Two Fingers (Novi Sad, Srbija)

BETON BINA

  • Zašto Kafka? (Pančevo, Srbija)
  • Zerostring (Niš, Srbija)

STATEMENT OF HATE CB

Statement Of Hate

(Banjaluka, BiH)

Banjalučki bend Statement Of Hate je osnovan 2009.godine, ali pod imenom Carnage, da bi kasnije evoluirao i dobio novi naziv. Hard core zvuk su na početku proizvodili u garaži, tražeći pravi muzički izraz i pravac kojim žele ići. Vrlo brzo su garažu zamijenili kafićima i klubovima, a svojim pjesmama dali malo metala. Krajem 2012. godine bend počinje da snima autorske pjesme, da bi sredinom naredne godine samostalno objavili svoj prvi album “Ogromna količina balkanske mržnje”. Početkom 2014. godine izdaju single pod nazivom “Tone”, a godinu dana kasnije singl “Rađanje gađenja”. Trenutnu postavu čine bubnjar Žarko Jež, gitarista Slobodan Gnjato, na bas gitari je Milan Šironjić, a vokal benda je Nikola Kekerović.

PRESLUŠAJTE “TONE”


Stepa CB

Stepa

(Beograd, Srbija)

Beogradska Stepa je četvoročlani sastav mladih muzičara koji na balkanu šire američki folk zvuk. Svoj muzički izraz opisuju još i kao folk sa primjesama psychedelic popa i indie rocka. Svojim pjesmama žele dovesti melanholičnu muziku među mlade, ali i obasipati ih porukama ljubavi. Za vokal je zadužena Lola Miković koja svira i gitaru, a zajedno sa njom na istom instrumentu je i Aleksa Majstorović. Bas gitara je povjerena Aleksi Nediću, dok je za bubnjevima Nikola Vidojević.

PRESLUŠAJTE “NEXT TIME”


Two fingers CB

Two Fingers

(Novi Sad, Srbija)

Two Fingers sastav je nastao nesrećnim slučajem, kada je jedan od članova zaradio povredu ruke u inostranstvu. Nakon toga, Dejan Seke se vraća u Srbiju i zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem Zoranom Kovačevićem, pokreće bend. Hendikep mu nije smetao, pa je tako na osnovu toga došao i naziv za bend. Nakon par demo snimaka, priključuje im se basistkinja Olivera Nikolić, koja bendu daje novu energiju, a nakon nje sastavu se pridružuje i bubnjar Marko Kravić. Kada je ekipa zaokružena, krenuli su stvaranjem pjesama, a kasnije i sa uspješnim predstavljanjem svog rada.

PRESLUŠAJTE “BORGIA”


zasto kafka CB

Zašto Kafka?

(Pančevo, Srbija)

Nekada članovi instrumentalnog sastava, a danas svoji, za sebe i na svom. Marko, Ljubiša i Siniša čine bend naziva Zašto Kafka? a datum osnivanja benda nije poznat, jer se neki od članova benda znaju cijeli život, pa tako imaju osjećaj da i bend postoji isto toliko dugo. Muzika koju stvaraju je isključivo autorska sa instrumentalnim kompozicijama i aranžmanima koje su nazvali – storytelling. Među publikom su najpoznatije pjesme “Mantra” i “Slip Out”, a svoju priču će ispričati i na Demofestu.

PRESLUŠAJTE “SLIP OUT”


Zerostring - Demofest 2017 - Photo CB

Zerostring

(Niš, Srbija)

Nakon nekoliko različitih postava, projekat o(p)staje kao samostalni rad frontmena Bogdana, a onda se učvršćuje kao četvorka dugogodišnjih prijatelja. Ovi momci nastupali su zajedno, ali i odvojeno u više različitih varijanti još od srednjoškolskih dana. Tako su se usljed zajedničkih muzičkih sklonosti i iskustava udružili pod imenom Zerostring, a cilj im je bio da ožive energični grunge iz devedesetih i predstave ga u svježoj i savremenoj formi. Članovi benda su Bogdan Milošević, Luka Nikolić, Mihajlo Ivanović i Milan Stoiljković.

PRESLUŠAJTE “VOLUMES”

 

Prethodni članakNaredni članak