Predstavljamo takmičare: Sin Seekas, Slow Motion Suicide, Start, UV, White Rabbit

Predstavljanje takmičara se polako bliži kraju, ali kvalitet se ne smanjuje. Štaviše, grupa bendova koje vam predstavljamo danas donosi mješavinu mladosti i iskustva, različitih žanrova i raznovrsnih energija kakvu svaki istinski fan muzike može samo da poželi.

Upoznajte ih:

BASSTION BINA

  • Sin Seekas (Senta, Srbija)
  • Slow Motion Suicide (Zagreb, Hrvatska)
  • Start (Bihać, Bosna i Hercegovina)

BETON BINA

  • UV (Novi Sad, Srbija)
  • White Rabbit (Beograd, Srbija)

Sin Seekas 1 CB

Sin Seekas

(Senta, Srbija)

Bend Sin Seekas formiran je 2010. godine kao akustična formacija. Svirali su i miješali ska, funky i reggae muziku. Pored obrada, pisali su i svoje pesme, a najveći uspjeh su ostvarili sa “The Marriage of Power and Money”, koja je pokupila nagrade na festivalima. Prve nastupe su ostvarili u rodnoj Vojvodini, ali nerijetko se njihov zvuk čuo i u Mađarskoj. Sin Seekas mijenja formaciju 2015. godine i ozbiljnije se prihvata posla, opredjeljuljući se za reggae i ska pravac začinjen balkanskim ritmovima. Godina 2016. je obilježena kao period prepun nastupa i svirki na festivalima širom Srbije.

PRESLUŠAJTE “BUG INNA GROUND”


Slow-Motion-Suicide-CB

Slow Motion Suicide

(Zagreb, Hrvatska)

Slow Motion Suicide je četvoročlani bend nastao pod uticajem zvuka devedestih godina i modernog gitarskog roka. Oformljen je iz potrebe da akustične pjesme, koje su nekoliko godina čekale u fioci, zažive u električnoj verzji – obliku koji zaslužuju. Najveći uticaji na stvaranje muzike su im bendovi koji uspješno spajaju elemente alternativnog rocka i popa, odnosno jednostavnosti muzike iz devedesetih i velikih gitarskih imena poput Incubus, R.E.M, Foo Fighters ili Biffy Clyro. Bend čine Nikša Lovrinić (vokal), Marko Kostić (gitara), Ana Kovač (bas) te Igor Kruc (bubnjevi).

PRESLUŠAJTE “REVOLUTION”


START CB (Large)

Start

(Bihać, Bosna i Hercegovina)

Roçk bend Start iz Bihaća osnovan je početkom 2016. godine iz ljubavi prema muzici i stvaranju autorskih pjesama. Takođe, želja im je da povežu poeziju sa hartije kao umjetničko djelo sa muzičkom notom. Bend čine vokal i gitarista Saša Mirković, bubnjar Anes Zulić, gitarista Nevsad Bečić i Armin Haurdić koji u Startu svira bas gitaru. Do sada su predstavili pjesmu “Stari pjesnik”, koja je zapaženo prošla kod publike koja prati rad ovog mladog, ali uspješnog benda.

PRESLUŠAJTE “ILI ME LJUBI ILI ME UBIJ”


UV CB (Large)

UV

(Novi Sad, Srbija)

Autorski bend UV “zrači” od sredine prošle godine, ali samo pozitivne zrake, kroz svoju muziku i nastupe. Bend čine trojica mladih momaka: basista Filip Grubač, pjevač i bubnjar Petar Banjac i gitarista Igor Sakač, koji je zadužen i za prateće vokale. Ovi momci nam dolaze iz Novog Sada, gdje žive, rade i stvaraju svoju autorsku muziku. Do sada su imali nekoliko velikih nastupa na koncertima i festivalima, a snimili su i album prvenac koji je najavljen pjesmom “Everything I Want”.

PRESLUŠAJTE “WAKING UP”


White Rabbit Band CB (Large)

White Rabbit

(Beograd, Srbija)

White Rabbit bend je sastavljen od pionira post punka iz bivše Jugoslavije. Osnovani su od strane Draška Nikodijevića, a u periodu od 1983. do 1987. godine su imali više od 150 nastupa, što govori o popularnosti koju su imali. Draško odlazi u Ameriku 1987. godine i bend prestaje sa radom, da bi se ponovo okupljena postava na scenu vratila 2013. godine i sve vrijeme nastupa po regionu, a i šire. Živi nastupi benda su poznati publici po pirotehnici, scenskom nastupu, kostimima, avangardnoj muzici i odličnoj svirici. Stalnu postavu benda čine Draško Nikodijević, Andrija Babović i Osman Ahmed, a pridruženi članovi na nastupu su dvije igračice i DJ.

PRESLUŠAJTE “THE CRACK”

Prethodni članakNaredni članak