Predstavljamo takmičare: Nemesis, Pajperov smijeh, Pale Origins, Silazna putanja i Slonz

Ovoga puta vam predstavljamo dva metal sastava i tri koji sviraju alternative rock. Kako ova petorka doživljava spomenute žanrove možete i sami otkriti u nastavku.

BASSTION BINA

  • Nemesis (Beograd, Srbija)
  • Pajperov smijeh (Banjaluka, Bosna i Hercegovina)
  • Pale Origins (Zagreb, Hrvatska)

BETON BINA

  • Silazna putanja (Herceg Novi, Crna Gora / Doboj, BiH)
  • Slonz (Šabac, Srbija)

NEMESIS - live @ DoB (23.12.2016.)

Nemesis

(Beograd, Srbija)

Nemesis je jedini ženski melodic death metal bend u Srbiji. Do sada su cure izdale jedan singl i video-spot za pjesmu “Vengeance”. Tokom prvih dogovora u kojem će smjeru bend ići, shvatile su da bi idealno rješenje bilo da u tom bendu sviraju samo devojke. Sastav je više puta nastupao u lokalnim beogradskim klubovima kao i Domu omladine Beograda, KC Studentski grad i Centru za kulturu “Božidarac”. Do sada su zabilježile uspjehe na nekoliko muzičkih festivala, a publika ih uvijek dočeka sa oduševljenjem. Sanja Drča je vokal u bendu Nemesis, na gitarama su Aleksandra Petrović i Tijana Milivojević, Anja Tvrtković svira bas, a na bubnjevima je Selena Simić.

PRESLUŠAJTE “VENGEANCE”


pajperov smijeh CB

Pajperov smijeh

(Banjaluka, Bosna i Hercegovina)

Sredinom 2005. godine nastaje okosnica onoga što će postati Pajperov smijeh, a to je alhemijska radnja traženja odgovarajuće postave benda. Ekipa se okupila 2007. godine, kada je pronađen pravi odnos sastojaka koji se zadržao do danas. U dvije godine postojanja, kao neki vid bazičnih priprema za napore koji tek predstoje, bend je svirao muziku bendova na tragu alternative rocka i grungea devedesetih. Početkom 2008. godine snimili su demo singl “Optimista”, koji označava početak autorskog rada benda. Stalnu postavku benda čine vokal Mirko Ponjević, bubnjar Ljubiša Ćetojević, basista Karlo Tomić i gitariste Srđan Ivanković i Dane Marjanović.

PRESLUŠAJTE “ORLANDO”


Pale_Origins CB

Pale Origins

(Zagreb, Hrvatska)

Metal bend Pale Origins nastao je sredinom 2014. godine nakon višegodišnjeg poznanstva i druženja članova benda. Svima je ljubav prema muzici bila glavna poveznica, što je donijelo uspjeh i stvorilo želju za novim pjesmama. Postavu benda čine Ivan, Adrian, Dario, Josip i Sven, koji su pored Pale Originsa članovi i još nekih bendova, ali ih to ne spriječava da jednako budu svemu posvećeni. Svoj prvi sing “Metamorph” su objavili 2015. godine, a krajem 2016. godine na red je došao i EP naziva “Embers”.

PRESLUŠAJTE “METAMORPH”


Silazna Putanja CB

Silazna putanja

(Herceg Novi, Crna Gora / Doboj, BiH)

Dugogodišnje muzičko iskustvo i različiti putevi, ukrstili su se Drašku i Ognjenu krajem 2016. godine, koji su nakon toga odlučili osnovati bend Silazna putanja. Pozvali su Armina da bubnjevima upotpuni priču i počeli su nastupati. Tako su se spojili Doboj i Herceg Novi i nastao bend koji, bez obzira na naziv, ide uzlaznom putanjom. Do sada su objavili dvije autorske pjesme “Stvar” i “Predstave”. Draško je zadužen za pjevačke dionice i zvuk gitare, Ognjen je basista, a Armin bubnjar.

PRESLUŠAJTE “STVAR”


slonz CB

Slonz

(Šabac, Srbija)

Alternative rock bend Slonz iz Šapca čine trojica momaka sa ranijim bendovskim iskustvom, ali sa željom da naprave svoj zajednički projekat. Često nastupaju po klubovima i festivalima u Srbiji i to im pruža priliku da publici prezentuju šta znaju i umiju. Slonz trenutno ima u planu snimanje albuma na kojem će biti uživo odsvirane pjesme sa pratećim video-spotom, a zvaće se “Sledećeg dana niko nije umro”. Kažu da njihove tekstove ili izuzetno voliš ili ih ne možeš slušati. Mikrofon i gitara su u rukama Nikole Mijailovića, na bubnjevima je Borivoje Tošić, a trio upotpunjuje basista Nenad Tošić.

PRESLUŠAJTE “SEKS”

Prethodni članakNaredni članak