Predstavljamo takmičare: Dogs In Kavala, Domino Efekt, Džej Džej Okoča, Good Vibrations i Infuzija

Demofest atmosfera se širi gradom, svi sa nestrpljenjem očekuju veliko rođendansko slavlje uz 50 demo bendova koji će pokazati svoje znanje i umijeće od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel. Tehničke pripreme za festival su u toku, a u kategoriju priprema ulazi i upoznavanje sa bendovima.

Tako vam danas predstavljamo još pet sastava koji će se takmičiti za glavnu nagradu festivala.

BASSTION bina:

  • Dogs In Kavala (Beograd, Srbija)
  • Domino Efekt (Brčko, Bosna i Hercegovina)
  • Džej Džej Okoča (Podgorica, Crna Gora)

BETON bina:

  • Good Vibrations (Ljubljana, Slovenija)
  • Infuzija (Bratunac, Bosna i Hercegovina)

Dogs In Kavala CB

Dogs In Kavala

(Beograd, Srbija)

Dogs In Kavala je brza i mlada trojka iz Beograda koja svira garažnu psihodeliju. Postoje od aprila 2016. godine. Utopljeni u beogradsku svakodnevnicu, tri momka iz različitih krajeva bivše Jugoslavije počeli su da stvaraju muziku u zgradi BIGZ-a. Hipnotišuci udarci bubnja, bas koji vozi i zvuci izreverbirane gitare će vas teleportovati ravno na pjeskovitu plažu. Bend čine basista Siniša Janjić, bubnjar Nikola Hajduković i gitarista Srđan Jeremić.

PRESLUŠAJTE “BOJE”


domino-efekt CB

Domino Efekt

(Brčko, Bosna i Hercegovina)

Rock bend Domino Efekt nastao je polovinom 2011. godine, a osnovala ga je grupa muzičara iz Brčkog.  Postojala je određena razlika u godina, ali su muzički stavovi i interesovanja bili zajednički te su tako ostvarili odličnu saradnju i funkcionišu tako već šest godina. Redovno sviraju po klubovima i kafićima širom BiH, a kao predgrupa su bili dio koncerta poznatih rock sastava. Prvi LP objavili su u junu 2015. godine pod nazivom “Mehanizam” i sa tri pjesme na njemu: “Da li da oprostim“, “Osjeti strah” i “Noć“, od kojih su dvije dobile video.spot. Bend stvara u sastavu Miloš Majinović (vokal), Goran Prodan (gitara), Mićo Sajlović (bubanj) i Nikola Knežić Džon (bas gitara).

PRESLUŠAJTE “NOĆ”


Dzej dzej okoca CB

Džej Džej Okoča

(Podgorica, Crna Gora)

Reperi Poetik i Random počeli su da se bave tim muzičkim izražajem u osnovnoj školi, a prije četiri godine odlučili su da se vrate staroj ljubavi. Snimili su pet pjesama koje će postati dio EP-ja “Niko nije spreman“. To neobavezno izdanje su posvetili svojim drugarima da slušaju u slobodno vrijeme, ali se priča spontano proširila dalje. Tada kreće njihov angažman na nastupima, ali privlače i pažnju medija. Odlučili su se za još dva EP-ja, da bi na kraju došli do albuma koji je čula i regionalna publika, a poznati muzičari izrazili su oduševljenje njihovim radom, što je za tandem Džej Džej Okoča bio vjetar u leđa za dalji rad.

PRESLUŠAJTE “FRIZERAJ”


good vibrations2 CB

Good Vibrations

(Ljubljana, Slovenija)

Bend je dugo vremena tražio pjevača kako bi mogao krenuti u misiju širenja dobih vibracija i uspjeli su u tome. Sada kad imaju kompletiran sastav, baš onakav kakav su željeli, mogu krenuti u osvajanje muzičke scene jer imaju šta da pokažu. U njihovim pjesmama se prepliću reggae, ska i jazz, a upravo taj spoj im je omogućio nastupe na više festivala, ali i svirke u klubovima u Sloveniji. Ovo je jedan od bendova kojem bi će bina Demofesta biti potaman, jer sastav čini devet članova. Rebeka Bogatas je zadužena za vokalne dionice, a pomaže joj Jan Adamek, koji pored toga svira klavijaturu, gitaristi su Mark Žakelj i Danijel Bogataj, a na bas gitari je Ilj Pušnik. Bubnjar je Primož Podobnik, a za duvačke instrumente su zaduženi Nace Kogej, Jakob Leban i Andrej Štrekl.

PRESLUŠAJTE “LJUDE S ČOPOVE”


Infuzija CB

Infuzija

(Bratunac, Bosna i Hercegovina)

Infuzija je hard rock sastav koji je osnovao Rajko Ostojić iz Bratunca, a zatim u rad benda uključio i svoja dva sina, desetogodišnjeg sina Đorđa i Mirka koji ima 14 godina. Rajko se muzikom bavi od 1997. godine, a zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, svoje znanje je mogao prenijeti i na sinove. Kada je prepoznao njihov talenat, odlučio je da su upravo njih trojica dobitna kombinacija, jer na našim prostorima i nije tako čest slučaj da bend ima ovakve članove. Samostalno su objavili prvi demo album “Život je dar” u junu prošle godine, a nakon toga počinju i njihovi živi nastupi.

PRESLUŠAJTE “ŽELIM DA BUDEM KRAJ TEBE”

Prethodni članakNaredni članak