Predavanje ”Autorsko pravo u muzici” – SAE institut

Prvog dana dnevnog programa Demofesta, 19. jula u Kamenoj kući, biće upriličeno predavanje SAE instituta pod nazivom ”Autorsko pravo u muzici”. Predavanje će početi u 17.30 časova, a održaće ga Nikola Jovanović, jedan od ključnih ljudi muzičke industrije Balkana.

Nikola Jovanović, koji ima preko 15 godina iskustva u muzičkoj industriji, je jedan od osnivača izdavačke kuće Lampshade Media i njen doskorašnji direktor. Direktor je komunikacija na SAE Institute Belgrade, gdje predaje Music Business. Prethodno je od 2009. pa do 2017. godine bio Talent and Music manager MTV Adria za region Balkana, a učestvovao je u organizaciji preko 300 koncerata u Srbiji i regionu. Diplomirao je Snimanje i obradu zvuka na Akademiji umjetnosti u Beogradu. Posjeduje YouTube sertifikat za Content Ownership.

Na predavanju ćete saznati odgovore na mnoga pitanja, a samo neka od njih su: Šta znači, ili još bolje koga predstavlja Sokoj? Šta su OFPS i PI? Šta su fonogramska prava? Ko smije da obradi vašu pjesmu? Da li je semplovanje dozvoljena radnja i kako dobiti dozvolu za sempl? Da li je za obradu potrebna dozvola i šta ako obradu samo okačim na YouTube? Da li obradu smijem da izvedem na koncertu?

Iz SAE instituta navode da je Demofest najdugovječniji i jedan od najznačajnijih festivala za mlade autore i bendove, te im je bilo sasvim logično da se započne saradnja između SAE Institute Belgrade i Demofesta, jer i oni sami pružaju šansu mladima i žele da im pomognu u ostvarivanju ciljeva.

Ono što će ovogodišnje takmičare najviše zanimati jeste to da će SAE Institute Belgrade nagraditi bend koji im se najviše svidi: ”Nadamo se da ćemo sa našim audio studentima, zajedno sa znanjem i opremom koju posedujemo, a u saradnji sa vođenjem i idejom Demofesta, te uz vašu kreativnu pomoć, uspeti da jednom bendu obezbedimo profesionalni snimak, koji će im značiti u početku karijere i pomoći im na pravi način”, dodao je Nikola Jovanović u ime SAE instituta.

Prethodni članakNaredni članak