Počinje „Defibrilacija“: Žestok start velike godine za EoT

Praznici su prošli, EoT je skinuo novogodišnje kapice i ponovo pokazuje mišiće. Tako bi se ukratko mogla opisati „Defibrilacija“, singl kojim ova karlovačka trojka najavljuje skoro objavljivanje albuma.

Kratki period u kojem su se prošlogodišnji Demofest takmičari prepustili toplim emocijama i prazničnom miru je iza njih. „Moja muzika je život i živi mene svaki dan. Ili ona, ili ja“, sad grmi na mikrofon Maja Kolarić, u pjesmi koja je EoT od glave do pete.

U pitanju je žestoki, bučni, prkosni okršaj ovog benda sa utvrđenim šablonima i starom rock školom. U njemu je demonstrirana sva moć Majinog vokala, ali i vještina njenog brata, gitariste Borisa, uz odličnu podršku Gorana Glavača na bubnjevima.

Boris je autor i beskompromisnih stihova, a za snimanje, miks i produkciju bio je zadužen Marko Matijević Sekul, dok je singl dodatno „ispeglan“ tokom masteringa u Dizeldorfu.

„Defibrilacija“ je peti i posljednji najavni singl za istoimeni debitantski album, koji će biti predstavljen početkom naredne sedmice. Prethodnog ljeta, bend se predstavio i Demofest publici, kada su stigli sve do finala takmičarskog programa, a njihova basistkinja i pjevačica Maja je odnijela i nagradu „Plavi bas“.

Prijave za takmičarski program 10. Demofesta otvorene su do 15. marta.

Prethodni članakNaredni članak