Pobjednici Demofesta objavili drugi singl: „Šilo“ koje probada duboko

Seine, aktuelni pobjednici Demofesta, objavili su svoj drugi singl. Pjesma po imenu „Šilo“ je najava njihovog debitantskog albuma, a za nju je snimljen i kreativan video-spot.

Već od početnog stiha „Opet sam te sanjao“, ova pjesma uvodi slušaoca u svijet tegobne introspekcije, u kojem se Seine i najbolje snalazi. Baš poput šila, poruke i tonovi prodiru postepeno, ali nezadrživo i duboko, do najskrivenijih emocija.

Stvar koju je napisao Ivan Ščapec smiksana je u studijima Radost i Underground Sound Factory, gdje je obavljen i mastering. Neobični spot, urađen u stop motion tehnici, smiksan je u glavi režiserke Marine Uzelac, i ukupnoj atmosferi „Šila“ daje dodatnu, podjednako snažnu dimenziju.

Uz Ščapeca, koji je idejni tvorac projekta Seine, nastupaju i Boško Mijušković te Dimitrij Petrović, a pomenuti trojac se u julu ove godine izborio za titulu najboljeg demo benda u regiji. Zahvaljujući osvajanju prvog mjesta na Demofestu, Seine će uskoro objaviti i svoj prvi album, a ranije je objavljen i prvi najavni singl, pjesma „Kritika čistog razuma“.

Do ovog izdanja, pred trojcem iz Varaždina i Zagreba je još mnogo nastupa, jer uskoro kreću na veliku evropsku turneju, tokom koje je planirano petnaestak svirki.

Prethodni članakNaredni članak