Organizam vas uranja u „Okean“ opasnih fetiša

Multiorgazmički rock’n’roll iz intergalaktičkog cirkusa uronjen u okean. Malo konfuzno zvuči, ali upravo to je kombinacija koju je predstavila beogradska četvorka pod nazivom Organizam, i to u svom novom video-spotu.

Pjesma „Okean“ je drugi po redu singl sa debitantskog albuma ovog benda, a u pitanju je prilično neobična ljubavna stvar sa karakterističnim ritmom i prizvukom Organizma. Za nju je pripremljen i krajnje nesvakidašnji spot, u kojem se članovi grupe, u ime već spomenute ljubavi, podvrgavaju vrlo bolnim fetišima, ali kako video završava porukom „nastaviće se“, čini se da će o ovim čudnim romansama biti još riječi.

Audio-materijal je sniman u studijima ATTIC i Destilerija, a njegov mix i mastering potpisuje Petar Rudić. Idejni tvorac i glavni realizator videa je Ivan Bošković Kosmogenit, pjevač i gitarista sastava, a u glavnoj ulozi našla se model Johanna Vetis.

Organizam je nastao u Beogradu, potkraj 2011. godine. Bend čine četiri člana i, kako sami kažu, sviraju „multiorgazmički rock’n’roll“. Ovaj jedinstveni izražaj ih je doveo i do Demofest bine, gdje su nastupili 2014. godine, kao jedna od najtalentovanijih demo grupa u regiji. Svoj prvi album, nazvan „Intergalaktički cirkus“, objavljuju postepeno putem svoje Bandcamp stranice, odakle je moguće besplatno preuzeti i singl „Okean“.

Prethodni članakNaredni članak