Od Zaječara preko Beograda do Zagreba

GMO

Ne brinite, nije riječ o hrani, već o petočlanom rok/grandž/fank bendu iz Zaječara. Njihova muzička fuzija je nastala zahvaljujući preplitanju ličnih žanrovskih ukusa i uticaja članova benda. Bend je oformljen 2015. godine, a prvi demo album “Genetski Modifikovani O…..i” je ugledao svjetlost dana prošle godine.

HERZ 

Ovaj gruv pop bend iz Beograda čine Daniel Jovanović, Dario Ilinčić, Dušan Šijak i Aleksandar Šišić. Bend je oformljen 2013. godine, a iza sebe ima četiri singla. Trenutno su u procesu snimanja pjesama, a izdvajaju nastupe sa autorima poput Kristala, Artan Lili, Skz Wikhler i drugima.

Hotel Makedonija

Hotel Makedonija je beogradski bend koji svira već dvije godine. Nastao je zahvaljujući ideji da se elementi bogate muzičke tradicije Balkana kombinuju sa različitim modernim muzičkim stilovima u fuziji koja bi se grubo mogla nazvati psihodeličnom kafanskom muzikom. Ime benda potiče od istoimenog hotela koji je srušen u bombardovanju Beograda 1941. godine.

King Ubu

King Ubu je progresivni rok bend koji od ovogodišnjih Demofest takmičara ima ubjedljivo najviše „staža“. Osnovan je u Zagrebu 1991. godine, a čini ga iskusni trojac i to Saša Špoljar kao vokal i gitarista, Andrej Šarić za bubnjevima i Petar Aleraj za bas gitarom. Iza sebe imaju tri demo albuma, a vjerovatno ste već čuli njihove pjesme „Polaritet“ i „Usud“, koje su objavljene u okviru kompilacija „Balkan under radar vol.4“, čiji je izdavač Black Planet Records i „2016-razni izvođači“ objavljene od strane Librarion records-a.

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakNaredni članak