Novi video benda Rolin Humes kao omaž jednoj heroini

Irene Sendler, žena koja je rizikujući spostveni život spasila gotovo 2.500 jevrejske djece tokom Drugog svjetskog rata, nominovana je 2008. godine za Nobelovu nagradu. Iste godine je jedan riječki bend objavio pjesmu koja nosi naziv po ovoj heroini. U pitanju je sastav Rolin Humes, dobro poznat Demofest publici, i njihova stvar „Irene”, za koju su nedavno snimili i spot.

Video je premijerno predstavljen 15. septembra u okviru Festivala tolerancije pred punim zagrebačkim klubom „Kavez“. Sniman u „Kristalnoj kocki vedrine“ u Sisku, kombinuje snimke živog nastupa benda i potresne arhivske snimke iz Drugog svjetskog rata. Za režiju i montažu se  pobrinuo Marko Milovac, a direktor fotografije je Ivan Zadro. Svoj udio u izradi ovog video-materijala imao je i Domagoj Hruškar, asistent produkcije, a za finalno pakovanje zaslužna je produkcijska kuća C47 Film / Spotlight.TV.

„Irene” je stvar za koju ovaj sastav vjeruje da je jedna od omiljenih među fanovima, a njome redovno zatvaraju svoje nastupe. Na početku karijere, Rolin Humes su bili više usmjereni ka blues zvucima, da bi nakon nekog vremena promijenili pravac. Aktuelni žanr, kojim u potpunosti vladaju, je pop rock, a razni uticaji se osjete u individualnosti članova benda, koji se nadopunjuju i stvaraju izuzetno kompaktan zvuk.

Ti skladni individualci su Dejan Adamović Deva (bubanj), Emil Bišćan (bas), Nikola Smiljanić (gitara) i Robert James Hudulin (klavir, vokal). Rolin Humes su na Demofestu nastupili u dva navrata, i oba puta naišli na izuzetno pozitivne reakcije publike.

Uvjerite se i sami zašto je „Irene“ hipnotišuće desetominutno putovanje.

Prethodni članakNaredni članak