Novi singl Dede Putra: „Mimo“ kao neophodna doza pozitivnosti

Kao što je nedavno najavio u razgovoru za Demofest wen stranicu, kantautor Dede Putra je objavio svoj novi singl. Nedugo nakon što je u javnost izašla pjesma „Služi vladarima“, objavljen je spot i za stvar pod nazivom „Mimo“.

Singl „Mimo“ je nabijen pozitivnom energijom, ljubavlju i simpatičnim metaforama, i kao takav predstavlja zanimljivu kontratežu prethodno objavljenoj pjesmi. Muziku i tekst potpisuje sam Dede Putra, koji se ovaj put prihvatio i ukulela, dok je gitare odsvirao Muhamed Murić, bas Armin Haurdić, a bubnjeve Alen Hodžić. Mix i mastering je obavio Damir Kapić.

Vedri video-spot, pun nasmiješenih lica, sniman je u Cazinu i na predivnim lokacijama uz obalu atraktivne rijeke Une. Njegov režiser je Haris Samardžić, koji je imao pomoć direktora fotografije Zlatana Samardžića i montažera Ismara Ružnića.

Dede Putra je kao bend nastupao na Demofestu 2012. godine, kada je ovaj sastav zauzeo treće mjesto. Međutim, ubrzo nakon izdavanja debi albuma „Kuljavi“ došlo je do promjene koncepta, prema kojem je pod imenom Dede Putra dalje nastavio samo njegov dotadašnji frontman, koji je u međuvremenu oko sebe okupio drugu grupu muzičara radi studijskih snimanja i live nastupa.

„Služi vladarima“ i „Mimo“ su tako uvod u novo poglavlje autorskog rada, koje će, po svemu sudeći, biti vrlo plodno i zanimljivo.

Prethodni članakNaredni članak