Novi Huawei P20 stiže na Demofest

Na radost mnogobrojnih ljubitelja brenda Huawei, kojih je u BiH i regionu mnogo, ova kompanija je i ove godine prijatelj Demofesta, a novi Huawei P20 će biti zvanični telefon 11. po redu festivala.

Modelom za 2018. godinu, treći proizvođač mobilnih uređaja na svijetu, pravi pomak u odnosu na prethodnika. Prošlogodišnji model u nazivu je nosio broj 10, pa Huawei serijom 20 simbolično poručuje da je došlo vrijeme na ogroman iskorak u svijetu mobilne industrije.

I to dokazuje, ne samo brojevima.

Krajem marta ove godine, uz slogan „Vidi bliže, vidi bolje“, svjetlo dana u Parizu su ugledali uređaji iz P20 serije, P20 i P20 Pro. Baš u gradu svjetlosti, Huawei je predstavio revolucionaran uređaj i ponovo uspio da zadivi svijet, a ljubitelje smartfona ostavi bez daha. Već tada je bilo jasno da ćemo ove godine u rukama držati pravo malo umjetničko djelo i uređaj sa pregršt fantastičnih mogućnosti.

Na poleđini zvaničnog telefona Demofesta se nalazi potpuno nova dualna Leica kamera, koju čine kamere sa sočivima od 12MP u boji i monohromatskim sočivom od 20 MP. Sa druge strane, revolucionarni Huawei P20 Pro dolazi sa prvom trostrukom kamerom na svijetu, koja je u stanju u svakom trenutku uhvatiti detalje nemoguće vidjeti golim okom. Prednju stranu oba modela krasi 24MP kamera, koja uz opcije uljepšavanja i 3D osvjetljenja, pruža fenomenalan selfi užitak.

Od predstavljanja pa do danas, P20 Pro i P20 su briljirali na svim testovima kamere, te zasluženo ponijeli epitet jednih od najboljiih mobilnih uređaja današnjice.

Ništa manje fascinantan nije ni čipset Kirin 970 koji čini srce ovog ljepotana, a zasnovan na vještačkoj inteligenciji predstavlja prvi procesor takve vrste u mobilnim telefonu. S obzirom da Kirin dolazi upravo iz Huawei-ja, kompanija jasno daje do znanja da je jedan od pionira u tehnološkim inovacijama i da uskoro želi mjesto broj 3 zamijeniti mjestom broj 2, a zašto ne i brojem 1.

Ono što ovaj telefon čini zaista posebnim u odnosu na konkurenciju su fotografije koje nastaju u večernjim uslovima, odnosno u uslovima slabijeg osvjetljenja. Tako će fotke na Demofestu načinjene ovim telefonom izgledati poput onih na profesionalnim foto-aparatima.

Svi budući vlasnici ovih modela biće u mogućnosti da se uvjere u njegove nevjerovatne mogućnosti i osjete najuzbudljivije fotografsko iskustvo ikada. A, posjetioci Demofesta će biti u prilici da isprobaju Huawei P20 seriju te tako uz pomoć ovih telefona pretvore svoj savršeni festivalski momenat u vječnost.

 

Prethodni članakNaredni članak